Obavijest: Provedba obveznih preventivnih mjera kod otvaranja poslovnih i drugih prostora na području općine Prozor-Rama

Obavijest: Provedba obveznih preventivnih mjera kod otvaranja poslovnih i drugih prostora na području općine Prozor-Rama

Sanitarna inspekcija općine Prozor-Rama uputila je obavijest o provedbi obveznih preventivnih mjera kod otvaranja poslovnih i drugih prostora na području općine Prozor-Rama.

Sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti („Sl. novine F BiH“ br: 29/05) kao i Pravilniku o načinu obavljanja obvezne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije  („Sl. novine F BiH“ br: 30/16) , koje se provode u cilju sprečavanja pojave i suzbijanja širenja zaraznih bolesti, neophodno je izvršiti mjere dezinfekcije i dezinsekcije obrtničkih radnji na području općine Prozor-Rama a koje počinju sa radom 04.05.2020 god. nakon odluke stožera CZ da mogu pokrenuti svoje obrtničke aktivnosti, kao i obavljanje sanitarnih pregleda – pregleda na kliconoštvo tj. pribavljanja sanitarnih knjižica u domu zdravlja Rama.

Obaviještavaju se svi vlasnici i korisnici poslovnih prostora-obrtničkih radnji na području općine Prozor-Rama da prije otvaranja i početka rada u istima moraju izvršiti slijedeće radnje:

  1. Izvršiti generalno čišćenje poslovnih prostora, inventara, opreme, alata i pribora;
  2. Izvršiti obveznu dezinfekciju, dezinsekciju poslovnih prostora;
  3. Izvršiti preventivne sanitarne preglede djelatnika, u DZ-Rama i osigurati sanitarne knjižice;
  4. Osigurati dezinfekciona sredstva za dezinfekciju ruku, alata, pribora, radnih površina i stolova;
  5. Osigurati djelatnicima maske, rukavice, jednokratne ubruse.

Provedbu i izvršenje mjera nadzirat će sanitarna inspekcija općine Prozor-Rama koja će dati daljnje upute a nakon pregleda prostora i uvida u ispunjenje mjera odobriti otvaranje, početak rada obrtničkih radnji tj. prostora.

Za početak rada obvezno se prijaviti sanitarnoj inspekciji zbog evidentiranja i dogovora na telefone: (036-771-921 ili 063-796-332)

Troškove dezinfekcije, dezinsekcije kao  i sanitarnih pregleda u DZ Rama financira općina Prozor-Rama.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing