• Obavijest za buduće srednjoškolce: Početak rada Učeničkog doma u Žepču
  • Obavijest za buduće srednjoškolce: Početak rada Učeničkog doma u Žepču
  • Obavijest za buduće srednjoškolce: Početak rada Učeničkog doma u Žepču
  • Obavijest za buduće srednjoškolce: Početak rada Učeničkog doma u Žepču

Obavijest za buduće srednjoškolce: Početak rada Učeničkog doma u Žepču

U sklopu projekta Katoličkog školskog centra “Don Bosko” Žepče, ovoga ljeta salezijanci otvaraju i Učenički dom.

– To je zapravo završni dio našeg projekta u sklopu Katoličkog školskog centra “Don Bosco” Žepče. Ove godine slavimo 25 godina naše prisutnosti u Žepču i zapravo naše jedine prisutnosti u Bosni i Hercegovini. Uz pomoć dobrotvora iz Europe, koji su uvjereni da radimo dobru stvar, gradimo i evo Bogu hvala, privodimo kraju ovaj projekt. Već 20 godina funkcionira KŠC “Don Bosco”, kao jedan od ukupno 7 KŠC-a u BiH, koji zajedno čine Sustav katoličkih škola za Europu. Ovaj je specifičan i po tome što ga vode redovnici, salezijanci i ovo je naša jedina prisutnost u Bosni i Hercegovini, kazao je za Ramski vjesnik don Milan Ivančević, ravnatelj Centra.

– Naša je posebnost u Žepču u tome što imamo, osim opće gimnazije (OG) i Tehničko – obrtničku školu (TOŠ) s više različitih zanimanja, dva četverogodišnja: mehatroničar/elektrotehničar i agroturistički tehničar i dva trogodišnja: elektromehaničar/elektroinstalater i bravar/zavarivač, ističe don Milan.

Don Milan dodaje da se izgradnja i uređenje Učeničkog doma  dovršava, ovih dana su skinute skele, dovršena je vanjska fasada, radi se na unutarnjem uređenju i nabavci namještaja. Odgovorni  jamče da će do Velike Gospe sve biti gotovo i da će novi korisnici moći u miru započeti školsku godinu.

Ovim putem o našoj školi želimo obavijestiti i ramsku javnost, jer ne želimo ovaj dragocjeni biser ni od koga skrivati, te zainteresirane obitelji pozivamo da dođu i da se sami uvjere u uvjete školovanja i smještaja u našoj školi i učeničkom domu, poručio je don Milan.

– Salezijanci su došli u Žepče odmah iza rata, s ciljem da pomognu hrvatskom narodu u opstanku na ovim prostorima, pa stoga i radimo po hrvatskom nastavnom planu i programu, ali smo otvoreni i za druge koji prihvaćaju naše vrijednosti, uz čuvanje, naravno, svoga vlastitog identiteta.

Ove godine u dom primamo samo muške osobe koje se upišu u jednu od naših škola ili neku od škola u Žepču (npr. Glazbena), a djevojke imaju mogućnost stanovati kod časnih sestara milosrdnica u Žepču, kaže don Milan.

Za potrebne informacije možete kontaktirati:

tel. 032/888 700 – tajništvo škole;

mob. 063/566 422 – don Milan (ravnatelj);

mob.063/449 970 – don Ivan (pedagog);

web-stranica Centra: kscdonbosco.ba

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar