Obavijest za sve korisnike zdravstvene zaštite u Domu zdravlja Rama

Obavijest za sve korisnike zdravstvene zaštite u Domu zdravlja Rama

Poštovani sugrađani,

u skladu s dobrom epidemiološkom situacijom i popuštanjem mjera, postepeno se normalizira rad zdravstvenih ustanova na području HNŽ-a, pa i našeg doma zdravlja.

Zahvaljujemo svima na dosadašnjem pridržavanju mjera zaštite zahvaljujući čemu imamo ovako dobre rezultate. Normalizacijom rada ambulanti primarne zdravstvene zaštite  (obiteljska medicina, pedijatrija, ginekologija) s radom otpočinju i ambulante konzultativno-specijalističke zdravstvene zaštite. Stomatološke ambulante će raditi hitne slučajeve te ostale usluge u skladu s važećim naredbama. Kako bi i dalje održali postojeću situaciju i bili spremni za eventualnu pojavu zaraženih poduzet ćemo odgovarajuće mjere zaštite za pacijente i djelatnike doma zdravlja, a u skladu s Naputkom Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

Molimo Vas da se pridržavate sljedećih naputaka:

  • Pacijent telefonskim putem kontaktira svog obiteljskog liječnika ili medicinsku sestru te po potrebi dogovara termin za posjetu obiteljskom liječniku.
  • Za propisivanje kronične terapije dovoljno je kontaktirati svog liječnika ili sestru u ambulanti obiteljske medicine koji će propisati potrebne lijekove.
  • Za konzultativno-specijalistički pregled u domu zdravlja potrebno je kontaktirati medicinsku sestru te dogovoriti termin za pregled. Samo pacijenti koji imaju termin bit će primljeni na pregled.
  • Pacijenti će biti naručivani s određenim razmakom kako bi se izbjeglo zadržavanje velikog broja ljudi na jednom mjestu.
  • Pacijenti bi trebali na pregled dolaziti sami, izuzev kad je riječ o djeci ili starijim osobama koji zbog svog stanja zahtijevaju pratnju.
  • Na ulazu u zdravstvenu ustanovu osoblje će vršiti trijažu pacijenata pri čemu će se uzeti epidemiološku anamneza, mjeriti tjelesna temperatura, dezinficirati ruke.
  • Nošenje maske na ustima i nosu je obvezno.
  • U čekaonicama se mora poštivati socijalna distanca od 2 metra.
  • U svim čekaonicama bit će punktovi s dezinfekcijskim sredstvom, a po potrebi će netko od djelatnika biti na raspolaganju pacijentima kako bi se izbjeglo stvaranje gužve na pojedinim punktovima.
  • Pacijenti s povišenom temperaturom i simptomima od strane dišnih puteva će i dalje biti pregledana u trijažnom šatoru te po potrebi testirana na COVID-19 infekciju.
  • Nakon pregleda potrebno je obaviti dezinfekciju prostorija i opreme te provjetriti prostor.
  • U slučaju potrebe upućivanja na specijalističko-konzultativne i dijagnostičke pretrage u SKB Mostar, liječnik odnosno medicinska sestra kontaktira nadležnu bolničku službu te obavještava pacijenta o terminu pregleda.

S obzirom na to da je za provođenje svih navedenih mjera potrebno nešto više vremena, molimo pacijente za strpljenje pri čekanju pregleda i pridržavanju svog termina pregleda.

Telefonski brojevi:
>Ambulante obiteljske medicine
>Pedijatrija_________771-881, 771-890
>Ginekologija_______771 – 882
>Interna medicina____771-898
>ORL_____________771-889
>Radilogija_________771-894
>Stomatologija______771-888, 771-887, 771-885
>Psihijatrija_________771-897
>Oftalmologija_______771-890
>Ortopedija_________771-894
>Pulmolog__________036/336-005
>Fizikalna medicina i rehabilitacija___770-130
>Psiholog___________063/040-216 

Zahvaljujemo se svima na razumijevanju i suradnji.

Ravnateljica: dr. Mara Anđelić

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar