Obilježavanje 22. obljetnice pogibije Šimuna Fofića Fofe, zapovjednika brigade "RAMA"

Obilježavanje 22. obljetnice pogibije Šimuna Fofića Fofe, zapovjednika brigade "RAMA"

U povodu 22. obljetnice pogibije zapovjednika brigade "Rama" brigadira Šimuna Fofića Fofe izaslanstvo Udruga proisteklih iz Domovinskog rata upriličit će 07.07.2014. godine (ponedjeljak)  u 11,00 sati polaganje vijenaca i paljenje svijeća na grobu pokojnog zapovjednika brigade "Rama" kao i svim poginulim pripadnicima Brigade Rama i HV-a koji su pokopani na mjesnom groblju u Rumbocima, priopćeno je iz Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Prozor Rama.
 
Pokojni Fofa rođen je 24.08.1969. god. u Rumbocima od oca Franje i majke Kate rođ. Džolan. Jedan je od prvih koji je pristupio stvaranju hrvatske vojske i specijalne policije u Lučkom. Čovjek koji je udario temelje Brigade "Rama". Danonoćno boraveći na prvoj crti obrane prenosio je vojnicima svoje znanje koje je stekao u postrojbi  specijalne policije. Poginuo je dana 07.07.1992. god. na prvoj crti obrane na Rosoju. Odlikovan je spomenicom Domovinskog rata i Redom Petra Zrinskog Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. S tugom i ponosom se sjećamo ovog nadasve hrabrog i poštenog čovjeka, navodi se u priopćenju.
 
Iz Koordinacije pozivaju  sve bivše pripadnike Brigade "Rama", a i sve druge koji osjećaju potrebu da dođu i pridruže se prilikom polaganja vijenaca i paljenja svijeća na mjesnom groblju  Rumboci,  dana 07.07.2014. god. (ponedjeljak) u 11,00 sati.
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar