• Obilježavanje obljetnice pogibije Šimuna Fofića – Fofe
  • Obilježavanje obljetnice pogibije Šimuna Fofića – Fofe

Obilježavanje obljetnice pogibije Šimuna Fofića – Fofe

U povodu 29. obljetnice pogibije zapovjednika brigade “Rama“ brigadira Šimuna Fofića Fofe, izaslanstvo Udruga proisteklih iz Domovinskog rata upriličit će 07.07.2021. godine (srijeda) u 10.00 sati polaganje vijenaca i paljenje svijeća na grobu pokojnog zapovjednika brigade “Rama“ na mjesnom groblju u Rumbocima.
Pokojni Fofa rođen 24.08.1969. god. u Rumbocima od oca Franje i majke Kate rođ.Džolan. Jedan je od prvih koji je pristupio stvaranju hrvatske vojske i specijalne policije u Lučkom. Čovjek koji je udario temelje Brigade „Rama“.
Danonoćno boraveći na prvoj crti obrane prenosio je vojnicima svoje znanje koje je stekao u postrojbi specijalne policije. Poginuo je 07.07.1992. god. na prvoj crti obrane na Rosoju. Odlikovan je spomenicom Domovinskog rata i Redom Petra Zrinskog Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. S tugom i ponosom se sjećamo ovog nadasve hrabrog i poštenog čovjeka.
Pozivamo sve bivše pripadnike Brigade „Rama“, a i sve druge koji osjećaju potrebu da dođu i pridruže nam se prilikom polaganja i paljenja svijeća za pokojnog Fofu kao i za sve pripadnike brigade „Rama“ koji su pokopani u mjesnom groblju Rumboci.

Srijeda, 7. srpnja 2021. u 10.00 sati u Rumbocima.

 
Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata
Prozor-Rama

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar