Obilježen Dan posvete crkve Presvetog Srca Isusova u Prozoru

Obilježen Dan posvete crkve Presvetog Srca Isusova u Prozoru

U župi  Presvetog Srca Isusova u Prozoru svečanim  misnim slavljem u 11 sati u nedjelju, 1.rujna 2019. obilježen je Dan posvete župne crkve. Već tradicionalno na ovaj dan obilježava se i Dan duhovnih zvanja župe.

Obilježavanje je  započelo svečanom svetom misom  koju je predvodio vlč. Dragan Jurić, student svećenik na postdiplomskom studiju u Grazu u Austriji.

Župa Prozor osnovana je 1906. dekretom sluge Božjega dr. Josipa Stadlera. Za vrijeme Drugog svjetskog rata malu župnu crkvicu devastirali su partizani. Nakon rata, crkvica je obnovljena, ali kako se povećavao broj vjernika, postala je premalena, pa se stvorila potreba izgradnje nove crkve, koja je nakon dobivenih dozvola započela 1963. godine. Gradnja je potrajala pet godina, i 1. rujna 1968. godine dr. Smiljan Čekada posvetio   je crkvu.

Od tada se u župi Prozor obilježava Dan posvete crkve, a kasnije je započelo i obilježavanje Dana duhovnih zvanja župe Prozor. Na kraju misnog slavlja pozdrav i čestitke nazočnim svećenicima, časnim sestrama, bogoslovima, župljanima, župljanka … uputio je župnik don Marko Tomić.

Euharistijsko slavlje svojim pjevanjem uveličali  su članovi župnog mješovitog zbora.
Nakon euharistijskog slavlja  na Trgu dr. Josipa Stadlera upriličeno je druženje, a potom i Susret duhovnih zvanja tijekom kojega je za uzvanike upriličen i svečani ručak u župnoj dvorani.

Inače, iz župe Prozor potječe 17 svećenika i 16 časnih sestara.

Radio Rama

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar