Obilježena 25. obljetnica pogibije Šimuna Fofića Fofe

Obilježena 25. obljetnica pogibije Šimuna Fofića Fofe

U povodu 25. obljetnice pogibije zapovjednika brigade“Rama“ brigadira Šimuna Fofića Fofe   Udruge proistekle iz Domovinskog rata organizirale su 07.07.2017.godine (petak)u 10.00 sati polaganje vijenaca i paljenje svijeća na grobu pokojnog zapovjednika brigade“Rama“ na mjesnom groblju u Rumbocima.

Pored rodbine i Udruga proisteklih iz Domovinskog rata polaganju vijenaca i paljenju svijeća za Šimuna Fofića Fofu sudjelovali su predstavnici općine Prozor-Rama, predstavnici političkih stranaka, a u ime HDZ-a 1990 vijenac je položio predsjednik Ilija Cvitanović.

Pokojni Šimun Fofić Fofa rođen je 24.08.1969. god. u Rumbocima od oca Franje i majke Kate rođ. Džolan. Jedan je od prvih koji je pristupio stvaranju hrvatske vojske i specijalne policije u Lučkom. Čovjek koji je udario temelje Brigade “Rama”. Danonoćno boraveći na prvoj crti obrane prenosio je vojnicima svoje znanje koje je stekao u postrojbi  specijalne policije. Poginuo je  07.07.1992. godine na prvoj crti obrane na Rosoju. Odlikovan je spomenicom Domovinskog rata i Redom Petra Zrinskog Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. S tugom i ponosom se sjećamo ovog nadasve hrabrog i poštenog čovjeka.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar