• Obilna kiša, odnroni na cestama i neprilagođena brzina uzroci prometnih nezgoda
  • Obilna kiša, odnroni na cestama i neprilagođena brzina uzroci prometnih nezgoda

Obilna kiša, odnroni na cestama i neprilagođena brzina uzroci prometnih nezgoda

Obilna koša koja pada izaziva odrone i otežava prometovanje. Stoga je važan oprez i prilagođena brzina. Upravo to su uzroci prometnih nezgoda. Donosimo primjer prevrtanja kamiona na Kupresu, te slijetanje osobnog automobila u Vučipolju kod Bugojna.

Stanje na cestama 12. 11. 2019. u 17 : 05 sati

Nakon uklanjanja prevrnutog teretnog vozila normaliziran je promet na magistralnom putu Kupres-Šuica.

U jugozapadnim krajevima naše zemlje upozoravamo na jače udare vjetra, a na dionicama u ovom području skrećemo pažnju i na moguće nailaske na granje na kolovozu, kao i na opasnost od odrona.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Kladanj-Olovo, tunel Karaula zatvoren je za promet, a vozila prometuju preko starog prijevoja Karaula.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk tijekom dana od 05 do 21 sat prometuje se dvosmjerno. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Od ostalih puteva sa aktualnim radovima izdvajamo autoput A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, kao i magistralne puteve: Kladanj-Stupari, Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Doljani-Metković, Lanište-Ključ i Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac).

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing