Objavljen braniteljski registar

Objavljen braniteljski registar

Link na internet stranici resornog ministarstva, koji vodi ka bazi podataka registra nije objelodanjen bh. javnosti na “sva zvona”, no ipak postoji.

Na jednoj od podstranica Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata dolazimo do formulara u kojem je potrebno unijeti točne podatke, odnosno prezime i ime osobe koja je bila dio Armije BiH, HVO-a ili MUP-a RBiH.

Dakle, ne postoji jedinstvena lista imena, već je potrebno znati koga točno želite “provjeriti” i saznati da li je ratovao i koliko je točno dana proveo u uniformi.

Na prvu pretragu može se zaključiti da baza podataka nije potpuno kompletirana, no pretraživanje radi i u njoj se već nalazi veliki broj osoba koje su učestvovale u obbrani Bosne i Hercegovine.

Prvo kliknuti na Prvo kliknuti na “Advanced”

Do pretrage ćete stići na način da odete na LINK OVDJE. Nakon što vam se na prvu učini da stranica nije dostupna i pojavi se crveni trokut, kliknite na “Advanced“, a zatim ispod na opciju “Proceed to 80.65.64.70 (unsafe)“.

A zatim na A zatim na “Proceed to…”

Kada napokon stignete do baze podataka, unesite prezime i ime osobe koju tražite, ispunite zadane simbole i kliknite na “Traži”.

Jedinstveni registar branitelja je objavljen na osnovu Zakona o pravima branilaca/branitelja i članova njihovih porodica/obitelji te Zakona o pravima demobiliziranih branitelja i članova njihovih obitelji/porodica – Zakon o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji.

/Izvor: Klix.ba/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar