Objavljen novi snimak udara drona u Kremlj, Ukrajinci poručili: “Rusija planira veliki teroristički napad”

Objavljen novi snimak udara drona u Kremlj, Ukrajinci poručili: “Rusija planira veliki teroristički napad”

Na društvenim mrežama se pojavio novi snimak napada dronom na rusku prijestolnicu. Kao što se može vidjeti dron je precizno gađao kupolu na kojoj se nalazi jarbol sa ruskom zastavom.

Ukrajinci negiraju umiješanost u ovaj incident navodeći da se radi o napadu “pod lažnom zastavom” te da ovakav napad ne donosi nikakvu korist za njih.

“Što se tiče dronova iznad Kremlja. Sve je to predvidljivo. Rusija očito priprema veliki teroristički napad. Zato prvo pritvara veliku navodno subverzivnu skupinu na Krimu. I onda demonstrira “dronove iznad Kremlja”. Prije svega, Ukrajina vodi isključivo odbrambeni rat i ne napada ciljeve na teritoriju Ruske Federacije. Za šta? Time se ne rješava nikakvo vojno pitanje”, kazao je savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihailo Podoljak.
Dodao je da ovim činom Rusija želi da osigura temelj i opravdanje za svoje napade na civile

“Drugo, sa zanimanjem pratimo sve veći broj nesreća i incidenata koji se događaju u različitim dijelovima Rusije. Pojava neidentificiranih bespilotnih letjelica u energetskim objektima ili na teritoriju Kremlja može samo ukazivati na gerilske aktivnosti lokalnih snaga otpora. Kao što znate, dronovi se mogu kupiti u bilo kojoj vojnoj trgovini”, istakao je Podoljak.

Na kraju je istakao da se nešto događa u Rusiji, ali da iza toge ne stoje Ukrajinci.

“Gubitak kontrole vlasti nad zemljom od strane Putinovog klana je očit. No, s druge strane, Rusija je više puta govorila o svojoj potpunoj kontroli nad zrakom. Jednom riječju, nešto se događa u Rusiji, ali definitivno bez ukrajinskih dronova iznad Kremlja”, zaključuje Podoljak.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing