Objavljen Zbornik radova sa simpozija o Krleži

Objavljen Zbornik radova sa simpozija o Krleži

Zbornik radova s međunarodnog simpozija održanog u povodu 120. obljetnice rođenja Miroslava Krleže, koji je uredio Ivica Matičević, objavilo je Društvo hrvatskih književnika (DHK) u svom nizu Mala knjižnica.

Zbornik objavljen pod naslovom "Miroslav Krleža, zbornik radova sa simpozija u povodu 120. obljetnice rođenja" sadrži četrnaest radova sa simpozija održanoga 28. studenoga 2013. u DHK na kojemu su nastupili književni povjesničari i kritičari iz Hrvatske, Njemačke, Rusije i Bosne i Hercegovine.

O Krleži i temama njegova književnoga djela govorili su njemački slavist Reinhard Lauer (Je li Krleža hrvatski klasik?) te ruska slavistica Natalija Vagapova (Miroslav Krleža i Juraj Križanić: dva izleta u Rusiju).

Branko Hećimović govorio je o Krleži i Bachu, Boris Senker o nedovršenoj priči Marcela Fabera, Krešimir Nemec o junacima Krležinih antinomija, a bošnjački slavist Almir Bašović o Krleži u BiH.

Bruno Kragić govorio je o Krleži i Goyi, Antun Pavešković o uprizorenju Krležina Areteja u Dubrovniku, Dubravka Crnojević-Carić o dramskim elementima Puta u raj, Tomislav Brlek o Krležinu prijateljstvu s Markom Ristićem, Ante Stamać o Baladama Petrice Kerempuha, Božidar Petrač o Vaništinu Krleži i Milorad Nikčević o Krležinim dramama u Crnoj Gori.
bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing