Objavljene liste političkih subjekata koje je ovjerilo Središnje izborno povjerenstvo za Lokalne izbore 2024.

Objavljene liste političkih subjekata koje je ovjerilo Središnje izborno povjerenstvo za Lokalne izbore 2024.

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine danas je na 28. sjednici počelo postupak ovjere prijava političkih stranaka i nezavisnih kandidata za sudjelovanje na Lokalnim izborima 2024. godine u Bosni i Hercegovini zakazanih za nedjelju 6. listopada.

Rok za podnošenje prijava političkih stranaka i nezavisnih kandidata istekao je 24. svibnja u 16 sati. Središnjem izbornom povjerenstvu Bosne i Hercegovine podnesene su ukupno 122 prijave političkih stranaka.

“Ukupno 82 političke stranke ispunjavaju uvjete za ovjeru u cjelosti, 35 političkih stranaka djelimično i 5 političkih stranaka ne ispunjava uvjete za ovjeru. SIP BiH će obavijestiti političke stranke da u roku od dva dana od prijema obavijesti otklone utvrđene nedostatke ili nepravilnosti za osnovne izborne jedinice za koje nije dostavljen dovoljan broj validnih potpisa podrške odnosno da dostave dodatnu potrebnu dokumentaciju”, saopćeno je iz SIP-a.

SIP-u Bosne i Hercegovine podneseno je ukupno 238 prijava za ovjeru nezavisnih kandidata.

“Ukupno 169 nezavisnih kandidata ispunjava uvjete za ovjeru u cjelosti od čega 40 nezavisnih kandidata predstavnika nacionalnih manjina, 23 nezavisna kandidata imaju nedostatke u prijavi i 46 nezavisnih kandidata nisu podnijeli prijavu na propisan način”, navode.

Središnje izborno povjerenstvo BiH će obavijestiti 23 nezavisna kandidata da u roku od dva dana od dana prijema obavještenja otklone utvrđene nedostatke ili nepravilnosti.

“Središnje izborno povjerenstvo BiH je odbacilo prijave 46 nezavisnih kandidata jer prijave nisu podnijeli na propisan način. Rok za političke stranke i nezavisne kandidate za otklanjanje nedostataka ističe u ponedjeljak, 3. lipnja u 16 sati”, stoji u priopćenju.

Pregled ovjerenih političkih stranaka pogledajte ovdje.

Pregled ovjerenih nezavisnih kandidata pogledajte ovdje.

Pregled ovjerenih nezavisnih kandidata predstavnika nacionalnih manjina pogledajte ovdje.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar