Objavljeno šest novih priča o Harryju Potteru

Objavljeno šest novih priča o Harryju Potteru

Britanska spisateljica J.K. Rowling objavila je na web stranici Pottermore šest novih priča o životu u svijetu čarobnjaka, izazvavši 17 godina nakon objave prvog romana o Harryju Potteru golemo uzbuđenje na internetskim društvenim mrežama, prenosi Hina pisanje britanskih medija.

U povodu lansiranja interaktivne verzije svoje pete knjige o malome čarobnjaku "Harry Potter i Red feniksa" na Pottermoreu, web stranici posvećenoj dosad nepoznatim dijelovima tog serijala i novim pristupima njegovim već poznatim dijelovima, Rowling je otkrila nove pojedinosti o zloj profesorici u školi vještičarenja i čarobnjaštva Hogwartsu Dolores Umbridge.

Dugo iščekivani novi unosi autorice najprodavanijih knjiga u povijesti odmah su postali, 17 godina od objave prvoga dijela "Harry Potter i kamen mudraca" 1997., glavna tema na Twitteru, piše britanski Telegraph.

Dolores Umbridge prvi se puta pojavljuje upravo u nastavku "Harry Potter i Red feniksa" na Harryjevu suđenju zbog neovlaštene upotrebe magije, kao vještica koja radi u Ministarstvu magije kao pomoćnica Ministra magije. Kasnije postaje profesorica Obrane od mračnih sila na Hogwartsu i jedan je od najomraženijih likova u čitavom serijalu.

"Dolores je jedan od likova prema kojima osjećam najčišći prijezir", napisala je Rowling u zaključku svojeg unosa. Otkrila je također da je za njezin lik inspiraciju pronašla u stvarnoj osobi, prenosi Hina.

Priča o Dolores Umbridge najduža je od šest novih unosa koje je Rowling postavila na web stranicu, a u kojima među ostalim piše o čarobnim i tajanstvenim bićima Testralima, mračnoj povijesti čarobnjačkog zatvora Azkabana, razmišljanjima profesorice Sibylle Trelawney, pojedinostima o svim Ministrima magije u povijesti čarobnjačkog svijeta, kao o i prastaroj čarobnjačkoj praksi 'Naming Seers'.

Njezini su tekstovi razbacani po Pottermoreu i, iako su obilježeni crvenom bojom zbog čega ih je donekle lakše naći, to nije dovoljno da bi se doista otkrilo što spisateljica poručuje.
bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar