Objedinjene kazne zatvora osuđenom za ubojstva Hrvata u Vitezu

Objedinjene kazne zatvora osuđenom za ubojstva Hrvata u Vitezu

SUD Bosne i Hercegovine preinačio je pravomoćnu presudu kojom je Jasmin Čoloman, bivši pripadnik Armije BiH, osuđen za zločine počinjene u Vitezu i presudu Općinskog suda u Zenici za druga kaznena djela te mu izrekao jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju četiri godine i pet mjeseci.

Kako je izvijestila Balkanska mreža (BIRN) koja prati pravosudne procese, Čolomanu je izrečena jedinstvena kazna za presudu u slučaju ubojstva troje hrvatskih civila tijekom rata te drugu presudu kojom je proglašen krivim za krađu te posjedovanje droge i oružja.

Uračunava se vrijeme provedeno u pritvoru

Čoloman je ranije pred ovim sudom osuđen na tri godine zatvora jer je kao pripadnik Diverzantskog voda Sedme muslimanske brigade Armije Bosne i Hercegovine u travnju 1993. sudjelovao u ubojstvima hrvatskih civila koji su bili zatočeni u Domu u mjestu Počulica kod Viteza. U napadu na Omladinski dom u Počulici ubijeno je troje civila, dok ih je devet ranjeno, navodi BIRN.

Općinski sud u Zenici je u listopadu prošle godine Čolomanu izrekao kaznu od godinu i pol dana zatvora zbog teške krađe te zbog posjedovanja droge i oružja.

Sud BiH je donio odluku kojom se preinačavaju pravomoćne presude u dijelu odluke o kazni od tri godine, odnosno godinu i pol zatvora, te mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora od četiri godine i pet mjeseci.

Osuđenom će, kako je navedeno iz Suda BiH, u kaznu biti uračunato vrijeme od 25. lipnja do 31. listopada 2014. godine koje je proveo u pritvoru u kaznenom postupku za ratni zločin, kao i vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora za počinjeni ratni zločin.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar