OBMANA JAVNOSTI ZA “NJEZINO DOBRO” Komšić u tajnosti prebolovao koronavirus – koliko još političara krije istinu i kakva je to poruka za građane?

OBMANA JAVNOSTI ZA “NJEZINO DOBRO” Komšić u tajnosti prebolovao koronavirus – koliko još političara krije istinu i kakva je to poruka za građane?

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić, prebolio je infekciju koronavirusom, potvrđeno je za Bljesak.info iz Predsjedništva BiH. Naime, izolacija u kojoj je Komšić bio nakon posjete Kanadi gdje se susreo s kanadskim premijerom Justinom Trudeom čija je supruga Sophie Grégoire Trudeau zaražena virusom.

Iako se prvotno mislilo kako Komšić nije inficiram, utvrđeno je da je pozitivan na Covid-19 ali se nije željelo s tim izlaziti u javnost kako se ne bi unosila panika u vrijeme kad su se timovi po zemlji pripremali na pandemiju.

Komšić nije hospitaliziran, ali su mu liječnički timovi pomagali tijekom samoizolacije. Istodobno, pojavili su s ei novi slučajevi u Predsjedništvu koje je potvrdilo da je inficiran glavni tajnik. S druge strane, prema neslužbenim informacijama, u sličnoj je situaciji i čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je na dan kad je Komšić izašao iz samoizolacije, objavio kako ulazi u samoizolaciju.

Iako se službeno objavilo da je to zbog posjete Zagrebu kojeg je, kako je rekao sam Čović, morao uraditi oči u oči, neslužbeno se doznaje da se i u čelnika HDZ-a sumnja na virus zbog čega je trenutno u svom domu iz kojeg neprestano šalje priopćenja o telefonskim konferencijama.
Čović je, podsjetimo, nakon povratka iz Austrije, gdje je primljen u jednu akademiju, podvrgnut testiranju na Covid-19 a javnosti je priopćeno kako je negativan. Istodobno, na virus su testirani brojni dužnosnici u BiH dok, s druge strane, u javnosti isplivavaju svjedočanstva o tome kako ”obični” ljudi ne mogu tako lako do testa, piše Bljesak.info.

Naime, podsjetimo da je Komšić svojedobno za Klix.ba potvrdio da je u samoizolaciji: “Ukoliko bude potrebe, uradit ćemo potrebne pretrage i postupati po preporukama koje su izdate od nadležnih institucija. U samoizolaciji sam dok ne uradimo testove”.

Dok domaći dužnosnici “za dobrobit javnosti” istu obmanjuju i skirvaju točne informacije, primjerice, britanska kraljevska obitelj javnost je nedavno upoznala da je princ Charles pozitivan na koronavirus. Također, tu informaciju je javnosti obzanio i britanski premijer Boris Johnson pozitivan na korona virus.

Nakon što je bh. javnost konačno upoznata s činjenicom da je član Predsjedništva BiH bio zaražen koronavirusom, ionako loše, povjerenje između pojedinih bh dužnosnika i građana BiH pada na još nižu razinu.

Koliko još političara krije istinu i kakva je to poruka za građane, je li ‘slučaj Komšić’ zaveden u službena izvješća o oboljelima, a ako ne, radi li se o još jednoj obmani javnosti od strane mjerodavnih institucija? U konačnici i slijedom ovih primjera, zašto se  javnost upoznaje i s ostalim slučajevima oboljelih i zašto su političari iznimka?

/Republikainfo.com/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar