Očekuje se pretežno oblačno vrijeme, kiša većinom na području Hercegovine

Očekuje se pretežno oblačno vrijeme, kiša većinom na području Hercegovine

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša će padati većinom na području Hercegovine, a na planinama snijeg. U poslijepodnevnim i večernjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg.

Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C.

U Sarajevu pretežno oblačno. Slaba kiša u večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -1°C, a najviša dnevna oko 8°C.

 

Srijeda 10.03.2021.

U Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini u jutarnjim satima kiša u nizinama, na planinama snijeg. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne većinom se očekuje susnježica ili snijeg, a u nizinama može padati i kiša. Padavine većinom prije podne. Postepeno smanjenje oblačnosti od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C.

 

Četvrtak, 11.03.2021.

U Bosni sunčano uz umjerenu oblačnost. U Hercegovini sunčano. Novo naoblačenje u noći na petak. Vjetar slab do umjerene sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 14°C.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar