Kako očistiti glačalo – savjeti za čišćenje glačala

Kako očistiti glačalo – savjeti za čišćenje glačala

Pegla vam ostavlja mrlje po odjeći i zanima vas kako očistiti glačalo? Donosimo vam nekoliko trikova koji će vam u tome pomoći.

Zanima vas kako očistiti glačalo? Primijetili ste da mrlje na dnu vašeg glačala ili možda kamenac u spremniku za vodu otežavaju glačanje? Za početak, trebate znati da to predstavlja problem i za vašu odjeću jer se ona može zamazati ili oštetiti tijekom glačanja.

No, postoji nekoliko prirodnih sredstava kojima možete riješiti ovaj problem.

Soda bikarbona

Ovo sredstvo je odličan pomoćnik u svakodnevnin kućanskim poslovima čišćenja, ali i kuhanja. Napravite smjesu vode i sode bikarbone u jednakom omjeru i na taj način ćete stvoriti pastu koja će učinkovito razgraditi mrlje na dnu glačala. Postupak je takav da prvo krpu namočite u dobivenu u smjesu i potom trljajte dno kako bi očitili glačalo.

Ocat

Ako se na spremnik za vodu uhvatio kamenac, najbolji način da ga maknete je ocat. Točnije, ulijte vodu i ocat i zatim samo pričekajte da ocat počne djelovati. Potrebno je zagrijati peglu te parom ispušite cijeli spremnik. Nakon toga, cijeli postupak trebate ponoviti, ali sa destiliranom vodom, kako bi uklonili ocat koji je ostao.

Sol

Kako bi očistili glačalo pomoću soli, postupak je sljedeći:

Pospite otprilike jednu žlicu soli na kuhinjsku krpu ili dasku za peglanje. Isključite paru na glačalu i potom ga uključite na najjaču temperaturu. Kad je dovoljno zagrijano, pređite njime po posutoj soli. Na ovaj način ćete ukloniti prljavštinu s s dna pegle i vaša pegla će opet blistati.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar