Odgovor dr. Joze Ivančevića na raspuštanje Općinskog odbora HDZ 1990 Prozor-Rama

Odgovor dr. Joze Ivančevića na raspuštanje Općinskog odbora HDZ 1990 Prozor-Rama

Predsjedništvo HDZ 1990 na sjednici održanoj u Vitezu 10. lipnja 2022. godine donijelo je odluku o raspuštanju općinske organizacije Prozor-Rama. Na čelu ove organizacije bio je dr. Jozo Ivančević koji je s ovim odborom ostvarivao odlične rezultate i jedina je općinska organizacija koja ima načelnika i većinu u vijeću iz HDZ 1990 u BiH. 

Nakon pristigle informacije o raspuštanju oglasio se dr. Jozo Ivančević u ime raspuštenog odbora

Raspuštanje Općinskog odbora HDZ 1990 Prozor – Rama pokazuje da rukovodstvo ove stranke nije sposobno uvažavati drugačija mišljenja kao i da sve to rade po uputama iz Čovićevog HDZ-a.

Stoga hvala na raspuštanju, jer svakako ne želimo biti dio grobarske hrvatske politike, politike Čovićeve glume i kukanja koja je Hrvatima u BiH nanijela već ogromnu štetu.

Znamo da je raspuštanje zaslužio Središnji odbor, kao i mnogi županijski, općinski i gradski odbori koji u proteklom razdoblju nisu ništa radili niti uradili. Na primjer, u Mostaru nisu uspjeli imati niti jednog gradskog vijećnika, iako im tu nikako nije mogla smetati Rama. Takvi članovi Devedesetke su svojim neradom i posebno pogrešnim radom svjesno doveli nekada drugu po snazi stranku Hrvata u BiH do njenog skorog nestanka i utapanja u druge stranke. Upravo od takvih nesposobnih osoba raspušten je Općinski odbor Prozor – Rama iako je uredno odrađivao sve obveze, bio aktivan, sastajao se, donosio zaključke pa i deklaracije, uspješno provodio izbore. Zahvaljujući tom zajedničkom radu, Prozor – Rama je polako prestajao biti zaostala kasaba i počeo dobivati obrise uređenog mjesta sa vodovodnom mrežom, uređenim lokalnim putovima, novim zapošljavanjem i novim tvornicama, s korektnim međuljudskim odnosima.

Naša samostalnost u odnosu na političke centre moći u Mostaru i Sarajevu i naša stalna borba za svoja prava donijela nam je i sredstva za razvitak naše općine, što je trebalo biti na ponos i narodu Rame a i čelnicima HDZ-a 1990. Jer, u svemu tome sudjelovali su naši članovi Općinskog odbora iz svih naselja ove općine i svi su trebali biti nagrađeni.

Ovim je pokazano da je Devedesetkinom stranačkom predsjedništvu prioritetniji Čović kao šef druge stranke od svog jedinog načelnika i svoje skoro jedine sredine u kojoj ima stvarni stranački rezultat

Znamo da su svi naši uspjesi zasmetali onima koji sjede u političkim foteljama u kojima glume cirkusante, ništa ne rade, a žele vladati politikom, narodom, crkvom i svim Hrvatima u cijeloj BiH, pa i ovdje u Rami. Međutim, činjenica je da su Ramljaci ljudi koji vole slobodu, koji su stoga mnogim velikim prevarantima pokazali izlazni pravac. Tako se i danas slobodno možemo ponositi što smo pokazali izlaz onima koji su nas pokušali uvući u Čovićev politički holding.

Nas iz Prozor – Rame nije iznenadio ovaj sramni potez rukovodstva Devedesetke, očekivali smo ga i spremni smo na njega tako da ćemo vrlo brzo izaći sa svojim odgovorom. Svim sada bivšim članovima Općinskog odbora HDZ 1990 Prozor – Rama i svim Ramljacima, pa i drugim našim suradnicima, poručujemo da imamo prijedlog zajedničkog rješenja za sve nas.

Dr. Jozo Ivančević

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar