Odigran Međunarodni šahovski turnir “Rama open 2017”

Odigran Međunarodni šahovski turnir “Rama open 2017”

U povodu Dana općine Prozor-Rama, u restoranu “Signal” danas, 16. rujna 2017. odigran je tradicionalni šahovski turnir “Rama open 2017.”

Organizator ovog turnira je bio Šahovski klub “Rama” na kojem je nastupila 65 igrača iz BiH i zemalja iz okruženja. Važno je istaknuti za ovaj turnir da su na njemu nastupili velemajstori i internacionalni majstori sa veoma visokim rejtingom.  Direktor turnira je bio Franjo Marić, a suci su bili Tihomir Marić i Stanko Ćurčić. Pokrovitelj turnira je općina Prozor-Rama.

Prije početka šahovskog natjecanja u ime Općine i ŠK “Rama” prisutne šahiste je pozdravio Stanko Ćurčić koji je zaželio da se ugodno osjećaju u općini Prozor-Rama i da pobjedi najbolji.

Nakon sedam odigranih kola tijekom dana najuspješniji su bili:

  1. Emir Dizdarević – pobjednik turnira
  2. Ivan Sredojević
  3. Jovan Radlovački
  4. Siniša Dražić
  5. Adnan Sitnić
  6. Bojan Kurajica.

Ovih prvih šest šahista je novčano nagrađeno, dok su šahisti od 7. do 12. mjesta nagrađeni sa šahovskim pločama i figurama.

7. Vlado Narančić

8. Milan Vukić

9. Zoran Đurić

10. Mile Bertović

11. Vojo Crepulja

12. Dražen Ćurić

Nagrađeni su i drugi šahisti:

  1. Milan Vukić – najuspješniji veteran
  2. Marko Senjak – do 1800 bodova
  3. Miroslav Jovišević – do 2000 bodova
  4. Mile Bertović – do 2200 bodova
  5. Nasiri Radoča – najuspješniji kadet
  6. Sara Marić – najuspješnija kadetkinja
  7. Sanja Marić – najuspješnija šahistica

Od domaćih šahista najuspješniji su bili:

  1. Mijo Kuraja
  2. Miško Bešker

Šahovski velemajstor Siniša Dražić na ovaj turnir stigao je iz Novog Sada, Vojvodina. O svom gostovanju u Rami Dražić je kazao: “Prolazio sam ovim krajem kada sam išao na more, ali se nisam zadržavao. Već tada sam vidio da je ovo prekrasan kraj. Danas sam se u to uvjerio s ovim divnim ljudima ovdje. Organizacija je na najvišoj razini te se zahvaljujem ŠK “Rama” što su me pozvali na turnir i vjerujem da ću ponovno doći, a isto tako vjerujem da ću naći prigodu te doći i posebnom prigodom u Ramu.”

Jovan Radlovački iz Pančeva iz Srbije, internacionalni šahovski majstor je također kazao samo najpozitivnije o Rami. “Drago mi je da sam došao ovdje i prvi put sam u ovom kraju. Koliko sam mogao vidjeti iz auta ovdje je zaista lijepo. Turnir je izvrsno organiziran, ljudi su zaista pozitivni i druželjubivi. Vjerujem da ću doći ponovno na ovaj turnir. Zahvaljujem se na gostoprimstvu.” – Zaključio je Radlovački.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing