Održan festival "Djeca pjevaju Isusu"

Povodom patrona župe Prozor – Presvetoga Srca Isusova, a zahvaljujući župniku vlč. Stipi Kneževiću; s. Anđelini Perić, SMI, vjeroučiteljici i voditeljici župnih zborova; djeci koja su naporno vježbala i pripremala se za ovo natjecanje te svima onima koji su na bilo koji način pridonijeli održavanju ovoga festivala, danas, 28. lipnja na trgu dr. Josipa Stadlera održan je osmi po redu dječji festival duhovnih šansona pod nazivom "Djeca pjevaju Isusu“.

Program festivala započeo je u 17:45 sati pozdravnim govorom mladih voditeljica programa: Marije Jukić i Martine Škarica, koje su pozvale župnika Stipu da pozdravi i otvori ovu hvalevrijednu i lijepu manifestaciju, što je on i učinio. 

Nakon što je Marko Bošnjak uz glazbenu pratnju Mateje Ćavar izveo prošlogodišnju pobjedniču pjesmu Za tebe ća ja živjeti i nakon što su predstavljeni članovi ocjenjivačkog suda uslijedio je natjecateljski dio programa tijekom kojega je izvedeno 18 pjesama.

Po završetku natjecateljskog dijela programa, članovi ocjenjivačkog suda u sastavu: vlč. Ivan Butum, Ana Topić i Vlado Kudić povukli su se kako bi usuglasili svoje ocjene i odredili pobjednike. Za to vrijeme nazočnima se glazbenom numerom Zdravo Marijo predstavio Marko Bošnjak te sami natjecatelji koji su zajedno sa s. Anđelinom otpjevali nekoliko duhovnih šansona.

Nakon vijećanja, u ime povjerenstva nazočnima se obratila Ana Topić i proglasila pobjednike festivala te im uručila novčane tj. poticajne nagrade. Prema glasovima članova povjerenstva:
PRVO MJESTO zauzela je Elena Ivančević koja je izvela pjesmu Ustani i kreni opet.
DRUGO MJESTO zauzela je Marijana Šarčević koja je izvela pjesmu Isus premješta planine.
TREĆE MJESTO zauzele su dvije sestre Julija i Laura Biloš  koje su izvele pjesmuSilan Bog.
NAGRADA PUBLIKE pripala je Barbari Bilić koja je izvela pjesmu Milost.
Nagradu za SCENSKI NASTUP osvojila je Katarina Zadro koja je izvela pjesmuSimbol.
Ovogodišnji program festivala završio je izvođenjem pobjedničke pjesme, završnim i zahvalnim govorom župnika Stipe te podjelom slatkiša i prigodnim druženjem nazočnih.
Osim Mateje Ćavar, glazbena pratnja i podrška pojedinima bili su još i Davor Stipić te Manda Papak, a za ozvučenje su se pobrinuli Ivica Šakota i Zoran Zadrić.
Prema riječima župnika Stipe, slavljenice će sutra na Vanjskoj proslavi patrona, a po završetku središnjeg euharistijskog slavlja izvesti svih pet pjesama.

Izvor:http://www.zupa-prozor.com/

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar