Održan info dan i radionica „Kako pokrenuti vlastiti biznis“

Održan info dan i radionica „Kako pokrenuti vlastiti biznis“

U organizaciji Službe za razvoj, poduzetništvo, obrt i financije općine Prozor – Rama, te Vijeća za konkurentnost i Agencije za lokalni razvoj (u osnivanju), u Prozoru su dana 28.06.2015. održana dva događaja.

Prvi je bio Info dan za sadašnje i buduće poduzetnike na temu:  „Mogućnosti korištenja poticajnih sredstava po Javnom pozivu za odabir korisnika grant sredstava po Programu poticaja za zapošljavanje u općini Prozor – Rama“.

Zainteresiranim poduzetnicima predstavljen je javni poziv za odabir korisnika grant sredstava po Programu poticaja za zapošljavanje kojim ova općina na raspolaganje poduzetnicima stavlja svake godine iznos 3.500,00 do 12.00,00 KM po jednom novouposlenom kao poticaj za zapošljavanje. Predstavljeni su ciljevi javnog poziva, način prijavljivanja, opis prihvatljivih djelatnosti za poticanje te ostalih pojedinosti javnog poziva i programa poticaja za zapošljavanje.

Druga radionica održana je na temu: „Kako pokrenuti vlastiti biznis“. Predstavljene su vrste organiziranja poslovnih subjekata, oblici organiziranja, teškoće i prednosti pri osnivanju i u radu poduzeća, te vrste, načini osnivanja, teškoće i prednosti pri osnivanju i u radu obrti, samostalnih radnji i djelatnosti.

Iako na radionicama nije bilo puno zainteresiranih, održane su ozbiljno i profesionalno. Najavljeno je i ponavljanje radionica ukoliko se za to ukaže bolji interes.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar