Održan Okrugli stol na temu „Povjerenje i razvoj u izgradnji mira"

U okviru projekta PRO Budućnost u srijedu je u Prozoru  održan Okrugli stol na temu „Povjerenje i razvoj u izgradnji mira".

Riječ je o projektu Međunarodne agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira Catholic Relief Services u suradnji s Fondacijim Mozaik,Caritasom BK BiH, Forumom građana Tuzle i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka.
 
Na Okruglom stolu su sudjelovali predstavnici lokalnih vlasti, civilnog društva, medija, vjerskih zajednica i poslovnog sektora iz općina Prozor- Rama i Gornji Vakuf- Uskoplje.
 
Cilj održavanja Okruglog stola je da se kroz interaktivno djelovanje svih sudionika identificiraju aktivnosti za koje lokalna zajednica smatra da su potrebne, pored onih koje su predviđene Projektom. Te aktivnosti  trebaju doprinijeti izgradnji razumijevanja i povjerenja, s posebnim osvrtom na razvojnu komponentu, koja bi trebala doprinijeti poboljšanju socijalne situacije u ove dvije zajednice, ali i šire.
 
Moderatori Okruglog stola  bili su Vehid Šehić iz Foruma građana Tuzle i Vlatko Kraljević, bivši veleposlanik BiH u Italiji i Vatikanu, a o Projektu je govorio i Goran Bubalo,član Mreže za izgradnju mira.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar