Održan trening program u Sinju u sklopu projekta „Staza Gospi Sinjskoj“

Protekli tjedan u Pučkom otvorenom učilištu u Sinju u sklopu projekta „Staza Gospi Sinjskoj“ koji financira Europska unija, u organizaciji općine Prozor-Rama, i u suradnji s partner općinama Livno i Tomislavgrad održan  je trening program namijenjen pružateljima turističkih usluga. Polaznici treninga su nevladine udruge iz oblasti kulture i turizma s područja kojima prolazi Staza (iz općina Prozor-Rama, Livna, Tomislavgrada i Sinja).

Trening program se održao kroz četiri dana. Sudionici programa su imali priliku razmijeniti svoja mišljenja i iskustva, ali i čuti predavanja od gostujućih profesora iz Zagreba.

Prva dva dana treninga (13. i 14. svibnja 2014. godine) predavanja i vježbe je održala profesorica učilišta Vern, dr. sc. Romana Lekić. Ona je polaznike provela kroz temu Destinacijski menadžment (promocija proizvoda i turistički marketing).
Iduća dva dana (15. i 16. svibnja 2014.godine) predavanja i vježbe za polaznike je imao profesor učilišta Vern Dean Nižetić bacc. inf, na temu Osnovna poslovna informatička znanja. On je kroz računalne vježbe educirao polaznike o najzahtjevnijim informatičkim programima. Sudionici su na taj način naučili kako se što lakše snaći u programima koji se koriste svakodnevno, ali i u poslovnom svijetu.

Idućih tjedana polaznike također očekuju nova predavanja i vježbe koja će se održati u Sinju. A teme će biti Osnovne poslovne vještine, Organizacija turističkih događaja, Zajednička povijest hrvatsko-bosansko-hercegovačkog prekograničnog područja s osvrtom na potencijalno značenje povijesno-turističkih lokaliteta i Komunikacijsko-prezentacijske vještine.

Ovo iskustvo i znanje je svakako od velikog značaja za sve polaznike, ali i za njihove općine.
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar