Održana 26. sjednica Općinskog vijeća Prozor-Rama

Održana 26. sjednica Općinskog vijeća Prozor-Rama

Na 26. sjednici Općinskog vijeća Prozor-Rama koja je održana 28.svibnja 2015. godine, našlo se niz zanimljivih i aktualnih točaka Dnevnog reda. Raspravljalo se o upravnim pristojbama u općini, utvrđene su cijene komunalnih usluga, imenovan je član Komisije za mjesne zajednice, pitanja mladih i suradnju s drugim općinama i gradovima. Iz područja obrazovanja imenovani su članovi Školskog odbora Osnovne škole Veselka Tenžere Uzdol. Dana je suglasnost na Poslovnik o radu Etičke komisije.

Usvojena su izvješća o radu JP „Vodograd“ Prozor-Rama i JP „Radio Rama“  za 2014. godinu te informacija o radu JP „Veterinarska stanica“.

Najviše rasprave izazvalo je izvješće načelnika o izvršenju proračuna općine za prvo tromjesečje ove godine.
Vodile su se bespredmetne žučne rasprave. Naravno, kao i uvijek, oporba, odnosno HDZ BiH je kritizirao sve i svašta.

Uglavnom se sve svodilo na kritiku da se kaže i čuje preko radija, a ne da kritika bude učinkovita. Vrlo bizarne kritike izazivale su čak i poneke osobne poruke vijećnika. Pravo oporbe je uvijek da kritizira, ali na jedan demokratski i konstruktivan način. Pored toga želi se slušateljima prikazati sebe kao velikog borca za pravdu i istinu. Neka pođu samo od prošlosti i sadašnjosti sebe i svoje stranke, nadasve, građanske i poslovne odgovornosti.

Prema izvješću prihodovna strana je iznosila 3.404.009,00 KM, što je 28,19 % od planiranog godišnjeg Proračuna. Dok su rashodi iznosili 2.810.179,00 KM, što je 23,28 % od predviđenog u godišnjem Proračunu. Vidljivo je da je suficit ostvaren u iznosu od 593.830,00 KM.

Načelnik Ivančević je najavio skori rebalans proračuna, kako bi se Proračun do kraja godine još bolje mogao isplanirati.
prozor-rama.org

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing