Održana Skupština HNK Rama – Prioritet je okupljanje mladih

Održana Skupština HNK Rama – Prioritet je okupljanje mladih

Na redovitoj izvještajnoj Skupštini HNK Rama, održanoj prošlog tjedna, usvojeni su Izvješće o radu u 2014.godini, Financijsko izvješće za 2014.godinu, Plan rada za 2015. godinu i Financijski plan za 2015.godinu.
 
Nogometaši HNK Rama u izvještajnom periodu natjecali su se u pet kategorija: predpioniri, pioniri, kadeti, juniori i seniori, navodi se u Izvješću.
Predpioniri i pioniri  okupljaju oko četrdesetero djece i natječu se u Ligi HNŽa, koja broji deset klubova.
Kadeti i juniori se natječu  u Omladinskoj federalnoj ligi-Jug. Ovaj uzrast u obje kategorije okuplja oko 35 igrača. Igraju u ligi od 18 klubova i postižu zapažene rezultate.U juniorima se ističe određen broj igrača koji povremeno nastupaju i za seniorsku momčad.
 
Kategorija seniora se natječe u ligi Hercegovačko-neretvanske županije nakon istupanja iz druge federalne lige- jug  u sezoni 2013/14. zbog toga što je došlo do određenih problema u igračkom kadru i organizaciji seniorske ekipe. U ligi HNŽ-a seniorska ekipa postiže dobre rezultate i stalno drži I. mjesto na tablici. Jesenji dio prvenstva 2014/15. završen je  osvajanjem prvog mjesta. U nastavku proljetnog dijela Klub je nastavio s vrlo dobrim rezultatima i  osvajanjem prvog mjesta osigurao je ulazak u viši rang natjecanja tj. u Drugu federalnu nogometnu ligu – jug. Seniori se natječu u ligi od 10 klubova. Zbog manjeg broja klubova materijalni troškovi odigravanja lige su manji. Pored toga, Županija u našoj ligi, snosi troškove sudaca i delegata na utakmicama seniora, pa i to pogoduje Klubu u troškovima natjecanja i održavanje sportskog terena s objektima.
 
Poteškoće na koje Klub stalno nailazi su stalni odljev igračkog kadra u seniorskoj i juniorskoj selekciji zbog odlaska igrača na školovanje i studiranje u druge gradove.
Klub je u ljetnom periodu, u lipnju i srpnju, organizirao Školu nogometa za niže uzraste djece tj. za djecu do 12 godina. Za Školu nogometa postoji veliki interes djece. Tako je  u 2014. godini Školu nogometa pohađalo preko pedesetoro djece. Naknada za pohađanje Škole nogometa iznosila je 20 KM mjesečno. Ukoliko iz obitelji ima više polaznika svaki sljedeći član ima popust od 50%, dok je polaznik iz socijalno ugrožene obitelji oslobođen plaćanja.
 
Za sva natjecanja, u pet naprijed navedenih kategorijama i Školi nogometa u 2014. godini, u Klubu je radilo tri (3) trenera. Svi treneri su bili licencirani za uzraste koje su vodili i trenirali kako to nalažu pravila Nogometnog saveza.
Za redovno pripremanje igrališta, za održavanje treninga i utakmica, u Klubu se brine jedan oružar, koji pored toga brine o čistoći i čuvanju sportske opreme.
 
Za natjecanje svih uzrasta Klub je osigurao sve potrebne uvjete koje je propisao Nogometni savez u kojem se natječu. Tako je za domaće utakmice seniora, juniora i kadeta bila osigurana medicinska pomoć s fizioterapeutom i kolima hitne pomoći od strane Doma zdravlja „Rama“, te osiguranje utakmica od strane Policijske postaje Prozor-Rama.
Sve potrebne ljekarske preglede za igrače uradilo je osoblje Doma zdravlja „Rama“.
Na taj način su Dom zdravlja „Rama“ i Policijska postaja Prozor-Rama dali svoj doprinos u natjecanju Kluba, na čemu im je Klub zahvalan. Klub zahvaljuje i JP „Vodograd“ na svakoj pomoći kod održavanja infrastrukture i igrališta s objektima.
 
Sportski objekti koje Klub koristi za svoj rad su u vrlo lošem stanju. Najveće poteškoće Klub ima kod korištenja igrališta zbog lošeg travnjaka, iako je u proteklom vremenu bilo znatnijeg ulaganja u sam travnjak od strane Općine. Kako Klub nema pomoćnog terena za treninge, nego koristi glavni teren za sve utakmice i treninge i to za sve kategorije igrača i za Školu nogometa, dolazi do stalnog oštećenja travnjaka i nemoguće je travnjak, u tim uvjetima, dovesti u zadovoljavajuće stanje. Stoga bi Klub za naredni period trebao iznaći pomoćne terene za treninge, a glavni teren osposobiti za odigravanje utakmica.
Svlačionica je u vrlo lošem stanju zbog dotrajalosti pojedinih dijelova. U 2013. godini Općina je uložila  dio sredstava sa saniranje svlačionice kako bi se postigli minimalni uvjeti za korištenje iste. Ta ulaganja nisu bila značajna, zbog toga je za naredni period potrebno  planirati značajnija sredstva i sanirati postojeću svlačionicu ili planirati izgradnju nove s drugim sadržajima koji će koristiti sportašima za pripreme i treninge.
Poseban problem je dio tribina stadiona koje se nalaze u zoni klizišta koje obuhvaća znatan dio terena iznad tribina. U tom dijelu klizište ugrožava i dio travnjaka igrališta, pa se može dogoditi da u nerednom vremenu ovo klizište ugrozi dio travnjaka i na taj način onemogući korištenje igrališta. Za sanaciju klizišta potrebno je cjelovito rješenje, na samo tribina igrališta, nego i terena preko 50 m iznad tribina.
 
Za  2015. godinu Klub planira osigurati uvjete za natjecanje seniora u višem rangu natjecanja, te će se pokušati popraviti stanje sportskih objekata u suradnji s općinskim organima, navodi se u Izvješću HNK Rama.    

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar