• Održano predavanje o zapošljavanju osoba s invaliditetom
  • Održano predavanje o zapošljavanju osoba s invaliditetom

Održano predavanje o zapošljavanju osoba s invaliditetom

U organizaciji općine Prozor – Rama i Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Sarajevo danas je u dvorani HE Rama u Prozoru održana radionica – prezentacija na temu “Mogućnosti, perspektive i koristi zapošljavanja osoba sa invaliditetom”.

Na radionici je, od strane direktora Fonda Vinka Jerinića i stručnih osoba Fonda, ukazano na postojanje sredstava koja se mogu koristiti pri zapošljavanju invalidnih osoba.

“Samozapošljavanje i zapošljavanje osoba s invaliditetom danas je pozitivna pojava u državi, ali i u široj regiji, a na taj se način takve osobe, kroz tržište rada, zapošljavaju, omogućava im se život u zajednici, odnosno nisu u izolaciji”, kazao je Jerinić, dodajući kako je ovo predavanje održano na inicijativu načelnika Joze Ivančevića, jer je cilj da se ramska javnost upozna s ciljevima i aktivnostima fonda, preko kojega su mnoge osobe s invaliditetom pronašle posao.

Tijekom iznošenja mnogih podataka i korisnih informacija, Jerinić je naglasio koje su to dužnosti poslodavca kada je u pitanju zapošljavanje osoba s invaliditetom, zatim kakve olakšice dobiva ukoliko to učini, te je detaljno opisao kako se osobe s invaliditetom mogu same zaposliti,te je sve prisutne upoznao i sa Javnim Pozivom za dodjelu novčanog stimulansa Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u 2016. godini.

Isto tako, Jerinić je pozvao sve zainteresirane da se obrate na adresu Fonda kako bi dobili sve potrebne informacije i smjernice za što kvalitetniju prijavu na javne pozive i ostale oblike sufinanciranja.

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar