OESS i istražitelji stigli na mjesto pada malezijskog aviona

OESS i istražitelji stigli na mjesto pada malezijskog aviona

Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OESS) objavila je da su njezini promatrači, zajedno s australskim i nizozemskim stručnjacima za avionske nesreće, stigli do ostataka olupine na istoku Ukrajine.

Borbe proruskih separatista i ukrajinskih snaga na tom području onemogućavale su dosad rad međunarodnih stručnjaka koji bi željeli otkriti uzrok pada Boeinga 777, piše Reuters.

OESS-ovi promatrači prvi put u gotovo tjedan dana stigli su do ostataka MH17. Uz njih su nizozemski i australski stručnjaci. Došli su novim putem, objavio je OESS na Twitteru.

Ukrajinska je vojska objavila kako na jedan dan prekida ofenzivu protiv proruskih separatista na istoku zemlje na zahtjev glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona kako bi se omogućio međunarodnim stručnjacima da dođu do mjesta pada zrakoplova.

Mala izvidnica obavit će preliminarni pregled toga područja, kaže se u priopćenju nizozemske misije. Sad će samo preliminarno pregledati kako bi u idućem dolasku mogli što prije početi istragu, kaže se u priopćenju.

Većina međunarodnih stručnjaka i dalje je u obližnjem pokrajinskom sjedištu Donecku koji je sad glavno separatističko uporište na istoku Ukrajine.

bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing