Ogledalce direktora BHANSE košta 703 marke

Ogledalce direktora BHANSE košta 703 marke

Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH Mostar početkom ove godine kreditno se zadužila za milijun i 10 tisuća maraka. Da bi mogli nastaviti poslovati, ubrizgali su u financijske tijekove kredit Intesa Sanpaolo banke u iznosu od 203 tisuće maraka i dugoročni kredit za osnovno financiranje UniCredit banke u iznosu od 806.977 maraka, oboje potpisano 18. siječnja ove godine.

 

Kreditno se sveukupno planiraju zadužiti 15 milijuna maraka, jer je protekla godina bila teška i pad prihoda je bio drastičan, potvrdili su nam u srpnju prošle godine.

 

Zanimljivo, unatoč ogromnim financijskim problemima, to poduzeće nastavlja s nabavkama. U salonu namještaja Boma u studenom su kupili 703 marke vrijedno ogledalo za ured direktora, a nabavili su i tridesetak tisuća maraka novogodišnjih paketića za djecu. Preciznije, BHANSA je u Antonio Commercu kupila 29.975 maraka paketića.

 

Ranije su mediji objavili da je izravnim sporazumom direktor BHANSA-e od Društva hrvatskih likovnih umjetnika kupio umjetničke slike vrijedne 7.020 maraka, te za nabavku fitness opreme za salu za rekreaciju izdvojio 19,5 tisuća maraka bez PDV-a, a kupovao je i mobilne uređaje za oko 6.000 KM.

S druge strane govorili su o rezovima, te se žalili na financijski nagoru godinu u zrakoplovnim tvrtkama ikada

 

“Uvažavajući trenutnu situaciju u kojoj se nalazi civilno zrakoplovstvo u svijetu i Europi, kao i situaciju u kojoj se nalazi BHANSA, a tu poglavito mislimo na smanjenje prihoda od 35,7 milijuna KM, bit će neophodni dodatni izvori finaciranja odnosno kreditno zaduženje. Ovim zaduživanjem bi se uz ostale prihode Agencije osigurao kontinuitet sigurnog pružanja usluga u zračnom prometu, održavala ključna oprema, kao i sačuvala radna mjesta”, kazao nam je u srpnju Rade Zucić, stručni suradnik za odnose s javnošću BHANSA-e.

 

Istaknuo je da u cilju očuvanja solventnosti i sposobnosti izvršavanja kratkoročnih obveza, Agencija planira osigurati dodatne izvore financiranja kroz kreditne linije kod komercijalnih banaka, kroz postupak javne nabavke u vrijednosti od 15 milijuna maraka, te da su zbog novonastale krize smanjene i plaće djelatnicima, i planirani i drugi rezovi.

 

“BHANSA je, uz sveobuhvatno smanjenja rashoda, odgode dijela kapitalnih ulaganja i drugih obveza bila primorana smanjiti isplate plaća za 50 posto u vremenu trajanja pandemije. Svi ovi koraci poduzeti su kako bi se sačuvala radna mjesta i izbjeglo neisplaćivanje ili kašnjenje isplata plaća u čemu smo u potpunosti uspjeli. Plaće, iako umanjene se isplaćuju na vrijeme”, objasnio je Zucić.

 

Ogledalce od 703 marke za ured direktora u priču o rezovima slabo se uklapa.

 

Izvor: hercegovina.info
Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing