Okončana procedura imenovanja vijeća za konkurentnost

Okončana procedura imenovanja vijeća za konkurentnost

Na sjednici Općinskog vijeća Prozor-Rama dana 28.01.2014. godine usvojena je Odluka o utemeljenju Vijeća za konkurentnost općine Prozor-Rama.

Utemeljenje Vijeća za konkurentnost općine Prozor-Rama podržavaju GIZ – Njemačko društvo za međunarodni razvoj i Ministarstvo gospodarstva Hercegovačko-neretvanske županije/kantona.
Inicijativa za lokalnu konkurentnost ima za cilj povećati konkurentnost lokalnog gospodarstva i razvoj naše općine, što se planira stvaranjem uvjeta za razvoj privatnog sektora koji stvara dodanu vrijednost u gospodarstvu i tako potiče ukupni gospodarski rast.

Razvoj se može očekivati tek kroz jasniju suradnju  javnog i privatnog sektora, sa ciljem identificiranja realnih inicijativa pokrenutih od strane privatnog sektora.

Pozitivna iskustva sličnih inicijativa iz susjednih zemalja daju nam za vjerovati da i mi možemo biti jednako uspješni u stvaranju konstruktivne atmosfere dijaloga i pro-aktivnog djelovanja.

Na sjednici dana 14.04.2014. godine Općinsko vijeće je donijelo i Rješenje kojim je imenovalo 15 članova Vijeća za konkurentnost. Odlukom o utemeljenju Vijeća za konkurentnost općine Prozor – Rama utvrđene su zadaće Vijeća i njegov sastav od 15 članova, od kojih 8 treba biti iz privatnog sektora (od toga 2 iz oblasti poljoprivrede) a 7 iz javnog sektora (Općinsko vijeće, Općinske službe, Srednja škola i Služba za zapošljavanje).

Općinsko vijeće je dana 14.04.2014. na prijedlog Načelnika imenovalo slijedeće osobe u Vijeće za konkurentnost općine Prozor – Rama:

         Privatni sektor:
o   Mato Grbeš,
o   Stipo Sičaja,
o   Marko Bošnjak,
o   Franjo Križanac,
o   Nafiz Đogić,
o   Žarko Pločkinjić,
o   Romeo Dolić
o   Fatima Kazić

         Općinske službe:
o   Stipo Čuljak,
o   Mara Anić

         Općinsko vijeće:
o   Elvedin Grcić,
o   Branko Ivančević,
o   Ante Tomić

        Javne institucije:
o   Anđa Mlakić,
o   Jure Džalto
 
Na svojoj prvoj radnoj sjednici Vijeće za konkurentnost će izabrati predsjednika i zamjenika predsjednika.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing