Olimpijske igre u Tokiju odgođene

Olimpijske igre u Tokiju odgođene

Olimpijske igre, 32. po redu, trebale su se održati od 24. srpnja do 9. kolovoza, no zbog koronavirusa sa kojim se bori čitav svijet, su pomjerene, a krajnji novi datum održavanja je ljeto 2021. godine.

Premijer Japana Shinzo Abe je danas razgovarao sa predsjednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta Thomasom Bachom i zaključili su da je nemoguće održati Olimpijske igre u Tokiju ove godine, te su donijeli odluku da se Igre odgađaju.

PM’s Office of Japan

@JPN_PMO

After his telephone talks with IOC President Bach, PM Abe spoke to the press and explained that the two have agreed that the Tokyo Olympic Games would not be cancelled, and the games will be held by the summer of 2021.

View image on Twitter

Ova odluka je sasvim očekivana s obzirom da se sportaši ne mogu spremati na uobičajeni način za natjecanja, a također nisu poznata ni imena mnogih sudionika jer su kvalifikacioni turniri u raznim sportovima otkazani zbog koronavirusa.

Također, Olimpijski komiteti Kanade i Australije su već ranije objavili kako neće slati svoje sportiste na Igre ukoliko one budu održane ovog ljeta.

Osim Olimpijskih igara odgođene su i 16. Paraolimpijske igre koje su se trebale održati u Tokiju od 25. kolovoza do 6. rujna.

Ovo je prvi put u povijesti da se Olimpijske igre otkazuju u mirnodopskom razdoblju. Do sada su se Igre otkazale tri puta – 1916. zbog Prvog svjetskog rata, te 1940. i 1944. zbog Drugog svjetskog rata.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar