OO Zajednice žena HDZ-a 1990 Prozor- Rama uputio čestitku u povodu Dana žena

Poštovane ,
Prošlo je već 107.g od prvih masovnih demonstracija koje su žene organizirale kao borbu za svoja radnička, ženska i politička prava.
Cijelo jedno stoljeće žene su morale osvajati prava koja im u stvari sasvim prirodno pripadaju.Kvaliteta života kojim žene danas žive iako nezadovoljavajuća u potpunosti rezultat je revolucije koje su počele naše prabake i sve hrabre žene s početka 20.stoljeća.Lijep je osjećaj uživati u znakovima pažnje koje nam upućuju za 8.mart.
Gdje smo mi žene i koliko smo prisutne u našoj BiH stvarnosti?
Želimo li, i da li imamo snage preuzeti svoj dio odgovornosti i prava koje nam je priroda podarila ili ostavljamo bez podrške i ONE malobrojne među nama koje su se uopće odvažile na takav korak?
Svaka od nas je mogla učiniti možda više u : porodici,susjedstvu,ulici pa da danas ne bude u Parlamentu BiH od 42 zastupnika samo 10 žena ili Federalnom Parlamentu od 98 zastupnika 22 žene.
Mi u svom najbližem okruženju osjećamo i znamo za socijalne probleme, nezaposlenost,korupciju,nemogućnost školovanja djece ,nemogućnost zasnivanja porodice zbog ekonomskih razloga,nemogućnost rađanja, rad na crno itd.
Jesmo li i koliko spremne dići svoj glas protiv diskriminacije nad nama a i nad drugima ukoliko postoji?
Zapitajmo se koja je dobna ili svaka druga skupina žena najviše ugrožena?
-zaposlene mlade žene koje ne smiju misliti na djecu jer ce  ostati bez posla
-žene srednjih godina bez trenutnog zaposlenja kojima nedostaju godine radnog staža
-žene u mirovini koja im ne može biti dostatna ni za lijekove
Ovo su samo neka od razmišljanja povodom Dana žena čije rješavanje trebamo ubrzati zajedno i uz pomoć svojih Zastupnica na svim razinama vlasti.
Zapitajmo se koliko mi kontaktiramo sa njima?Neke smo možda samo zaokružile na izborima i zaboravile čak kako se i zovu?,a One su na tim pozicijama samo zbog nas , NAŠ SU GLAS I NAŠE ORUŽJE.
Dakle o svima nama zajedno ovisi koliko će se čuti naš glas!
 
Jasno je i istina da se najčešće pronalazimo u humanitarnom radu,trebamo se zapitati jeli to svjesno bježanje od odgovornosti ili samo utjeha?
Drage dame mi moramo biti u toku i aktivno se uključiti u sva politička zbivanja a naročito kod donošenja zakona u svim oblastima posebno zdravstva ,obrazovanja,ekologije itd.
Ne smijemo se skrivati iza neinformiranosti,neznanja,pasivnosti i šutnje.Na zalaganje i rad nas poziva i obavezuje naša brojnost,biološka predodređenost i ljubav prema domovini BIH „JER OVO JE NAŠA ZEMLJA“.
SRETAN VAM DAN ŽENA!
                                                                                        OO Zajednice Žena HDZ1990.   

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar