Više od tri milijuna KM za obrazovanje u 2023. godini

Više od tri milijuna KM za obrazovanje u 2023. godini

Općina Prozor-Rama izdvaja velika sredstva za obrazovanje. U Proračunu za 2023. godinu planirana sredstva su u iznosu od 3.075.000 KM.

Potpora za obrazovanje započinje odmah pri polasku u prvi razred kada će roditeljima učenika biti isplaćeno po 400 KM. Uz materijlane troškove i tekuće održavanje škola u iznosu od 260 tisuća KM svi učenici na području općine Prozor-Rama imaju besplatan prijevoz već dugi niz godina, iako je to ustavna obveza županije. Također je prije nekoliko godina prva uvela i besplatan prijevoz za sve građane. Neke općine i gradovi tek sada uvode besplatan prijevoz za učenike, a o građanima nema ni priče. Za prijevoz učenika prosječno se godišnje izdvaja 950 tisuća KM.

Tu su i izdvajanja za JU „Dječji vrtić Ciciban“ u iznosu 440 tisuća KM. Ovome se treba dodati i milijun KM za dovršetak nove zgrade vrtića.

Naravno, veliki iznos se izdvaja za stipendije i to vipe od 200 tisuća KM, ali i stjecanje prvog radnog iskustva kroz volontiranje koje se plaća te je i za ovaj dio izdvojeno 100 tisuća KM.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing