• Općina Prozor-Rama nastavlja projekte potpore ženama u poslu
  • Općina Prozor-Rama nastavlja projekte potpore ženama u poslu

Općina Prozor-Rama nastavlja projekte potpore ženama u poslu

U prostorijama Općine Prozor – Rama održan je u utorak, 10. ožujka 2020. godine  radni sastanak sa ženama korisnicima  po Programu potpore biznisima žena, koji je Općina Prozor –Rama i organizacija USAID pokrenula 2019. godine. Po tadašnjem javnom pozivu prijavile su se četiri žene sa kvalitetnim biznis idejama. Krajem godine potpisani su ugovori o sufinanciranju tih biznisa na način preuzimanja međusobnih prava i obveza, uz odobravanje potpora biznisima žena u visini od 8.000 KM, zajednički Općina Prozor – Rama i USAID.

Sada na području Općine funkcioniraju četiri obrta organizirana kroz ovaj Projekt. To su: SD „PUK“, vl. Anđa Lovrić, sa djelatnošću pomaganja osobama u potrebama, „RAI PEK“ vl. Antonija Beljo, sa djelatnošću proizvodnje domaćeg kruha i peciva, „RAMA FRESH“, vl. Marija Čuljak, sa djelatnošću čišćenja prostorija i opreme, te „VODENICA JURIĆ“, vl. Anica Jurić, sa djelatnošću prerada i konzerviranje voća i povrća.

Na današnjem sastanku žene poduzetnice ukazale su na probleme sa kojima se njihovi obrti susreću. Predstavnica USAID-a, Ada Hamidović, istaknula je zadovoljstvo trudom koji pokazuju  korisnice u realizaciji svojih poslovnih ideja. Predstavnici Općine Prozor – Rama iskazali su spremnost na nastavak potpore kako bi se iskoristila sva predviđena i ugovorena sredstva. Za postojeću problematiku su dogovorena određena rješenja. Najavljen je i drugi krug javnog poziva za korištenje zajedničkih sredstava USAID-a i Općine Prozor – Rama.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar