Općina Prozor-Rama prijavila diskriminatorski odnos Studentskog centra Mostar spram studenata iz ove općine

Općina Prozor-Rama prijavila diskriminatorski odnos Studentskog centra Mostar spram studenata iz ove općine

Općina Prozor-Rama prijavila je Vladi HNŽ-a i Studentskom centru Mostar diskriminatorske odnose prema studentima iz Rame. 

Nekoliko studenata iz općine Prozor-Rama koji studiraju u Mostaru  obavijestili su  Općinu  da  ima se u Studentskom centru Mostar naplaćuju troškovi  po višim cijenama nego ostalim studentima. Na temelju toga općina Prozor-Rama je uputila prijavu Vladi HNŽ-a i Studentskom centru Mostar. U prijavi Općine stoji slijedeće:

Ovim prijavljujemo nezakonito postupanje Studentskog centra Mostar kao javnog poduzeća kojemu je osnivač i vlasnik Sveučilište u Mostaru.

Naime, od nekolicine studenata iz Prozora – Rame upoznati smo sa diskriminatorskim odnosom ove institucije prema njima. Od njih se traži plaćanje veće cijene od one koja se traži od studenata iz drugih općina.

Smatramo ovaj postupak diskriminatorskim i time protuzakonitim.

Riječ je vrlo ozbiljnom kršenju zakona koje trebate žurno zaustaviti a odgovorne osobe sankcionirati. Napominjemo da općina Prozor – Rama nije imala nikakav službeni akt kojim bi bila obvezna sufinancirati troškove ishrane svojih studenata, te se ne može raditi o propustu od strane ove Općine. Prije će biti da se radi o nekim paušalnim i osobnim procjenama rukovoditelja Studentskog centra Mostar i njihovom osobnom odnosu prema Općini Prozor – Rama, što ide na štetu studenata iz ove općine.

Tražimo žurno zaustavljanje ovog ponašanja i sankcioniranje odgovornih osoba.

Ovo postupanje smo prijavili nadležnim policijskim i tužiteljskim tijelima te zatražili utvrđivanje odgovornih i njihovo sankcioniranje.

Svakako je vrijedno napomenuti da je Općina Prozor-Rama jedna od rijetkih u BiH koja najviše skrbi za svoje studente omogućavajući stipendije za sve redovne studente drugih i viših godina  kroz 10 mjeseci s mjesečnim iznosom od 150 KM. Nakon završenog fakulteta omogućeno je odrađivanje pripravničkog staža te im je i to plaćečno u mjesečnom iznosu od 300 KM.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar