Općina Prozor Rama sudjeluje u 5. obljetnici rada Omladinskih banaka u BiH

Danas je u prostorijama Doma mladih, u svečanom okruženju uz  150 mladih te načelnika iz 31 općine u Bosni i Hercegovini, Fondacija Mozaik obilježila petu godišnjicu rada Omladinskih banaka u BiH, najpriznatijeg omladinskog fonda u regiji, koji mobilizira mlade ljude, daje im mogućnost da realiziraju akcije u zajednici i volonterskim radom naprave konkretne pozitivne promjene.

Izvršna direktorica Fondacije Mozaik Vesna Bajšanski-Agić  prezentirala je impresivne rezultate postignute u okviru ovog programa – 1.292 uspješna projekta u čijoj je realizaciji u proteklih pet godina sudjelovalo 16.659 volontera, a u koje je uloženo 4.580.470 KM.  

Jaidev Singh, direktor Odjela za demokratizaciju u USAID-u zahvalio se mladima i Mozaiku na, kako je rekao, „uspješnoj priči“ i dodao da su Omladinske banke dobra investicija USAID-a  jer su na svaki dolar koji je uložio USAID članovi i članice Omladinskih banaka donijeli dodatnih 7 dolara. 

Uspjesi Omladinskih banaka poslužili su kao platforma za daljnju nadgradnju programa i postavljanje modela obrazovanja i financiranja inovacijskih ideja za društveno poduzetništvo mladih, koje će se realizirati u okviru novog programa pod nazivom M-Seed. „M-Seed je program koji ulaže u mlade ljude i stvara nove društvene i ekonomske vrijednosti. Njime Fondacija Mozaik ne želi razrađivati dijelove koji utječu na razvoj, nego kreirati i zaokružiti cijeli proces, ne samo obrazovanjem nego i investiranjem u novu generaciju uzornih mladih društvenih poduzetnika“, pojasnio je Zoran Puljić, direktor Mozaika.
  
U okviru svoga 10-godišnjeg strateškog opredjeljenja, Mozaik će osigurati priliku za obrazovanje 100.000 mladih u poduzetništvu, inovacijama i financijama, podržati 5.000 radnih akcija mladih i investirati u 1.000 mladih društvenih poduzetnika.

Pažnju prisutnih privukla je panel rasprava u kojoj su sudjelovali najaktivniji volonteri Omladinskih banaka, a na kraju ceremonije potpisani su dvogodišnji Memorandumi o suradnji na realizaciji programa Omladinske banke i M-Seed s načelnicima partnerskih općina. 

Općina Prozor Rama je također potpisnik ove Omladinske banke.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar