Oprez na cestama!

Oprez na cestama!

Zbog novih snježnih padalina koje su tijekom noći i jutra zahvatile veći dio Bosne i Hercegovine, jutros se vozi po zasniježenom kolovozu.

Posebno se skreće pažnja na puteve na području Unsko-sanske županije, kao i na šire područje Srebrenika, Gradačca, Olova, Kladnja i Kneževa. U tim krajevima na dionicama u višim predjelima preporuka je korištenje lanaca za teretna vozila. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije.

Ugaženoga snijega ima na dionicama cesta preko planinskih prijevoja, a izdvajaju se dionice Bihać – Ripač, Bosanski Petrovac – Drvar, Prozor – Uskoplje/Gornji Vakuf (Makljen), Bugojno – Novi Travnik (Rostovo) i Olovo – Kladanj.

Zbog obilnih kišnih padalina u ostatku zemlje, oštećenja na kolovozu u vidu udarnih rupa ili kolotraga su slabije uočljiva, jer su ispunjena vodom i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji. Stoga, apelira se na vozače da brzinu vozila prilagode datim uvjetima na putu uz obvezno poštivanje prometnih propisa.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj na graničnom prijelazu Izačić zabranjen je promet za teretna vozila preko 3,5 t. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing