OPTUŽEN ZA NAPAD NA RADNIKA: Vlasnik benzinske crpke kažnjen sa 7 tisuća KM, prijeti mu zatvor

OPTUŽEN ZA NAPAD NA RADNIKA: Vlasnik benzinske crpke kažnjen sa 7 tisuća KM, prijeti mu zatvor

Okružno javno tužiteljstvo u Bijeljini, točnije postupajući tužitelj, naredio je da se obave nova vještačenja u istrazi koja se vodi protiv Dragana Neškovića, vlasnika lanca benzinskih crpki, osumnjičenog da je u kolovozu prošle godine napao radnika, potvrđeno je za Srpskainfo.

Nije poznato o kojim se točno vještačenjima radi, ali sigurno je da će ona još nekoliko mjeseci odložiti konačnu odluku, odnosno hoće li protiv Neškovića biti podignuta optužnica zbog zlostavljanja radnika ili će istraga biti obustavljena.

”U vezi vašeg upita, obavještavamo vas da je u predmetu broj T14 0 KT 0032442 22 u tijeku istraga i da je postupajući tužitelj naložio dodatna vještačenja”, odgovorili su iz Okružnog javnog tužiteljstva Bijeljina.

Tužiteljstvo u Bijeljini je prije četiri mjeseca donijelo službenu naredbu o otvaranju istrage protiv vlasnika benzinskih crpki.

Kazna zatvora

U pravnom smislu, ovo znači da je tužiteljstvo u proteklom razdoblju prikupilo dovoljno dokaza koji ukazuju na osnovanu sumnju da je Nešković izvršio kazneno djelo.

Dragan Nešković, vlasnik lanca benzinskih crpki, osumnjičen je za kazneno djelo zlostavljanje na radu. Prema Kaznenom zakonu Republike Srpske, za ovo kazneno djelo prijeti i zatvorska kazna.

Naime, za zlostavljanje na radu sud može izreći kaznu od minimalne novčane do maksimalno dvije godine zatvora. Vladimir Dragičević, odvjetnik napadnutog radnika N. Č, izjavio je ranije za Srpskainfo da je zbog konkretnog slučaja inspekcija već kaznila Neškovića sa 7.000 maraka.

”Radna inspekcija kaznila je Dragana Neškovića sa 7.000 maraka, jer je N. Č. radio bez ugovora o radu”, potvrdio je odvjetnik Dragičević za Srpskainfo.

Istovremeno, odvjetnik je potvrdio da su u tijeku parnični postupci protiv vlasnika lanca benzinskih crpki zbog kršenja prava radnika, odnosno rada bez ugovora i napada, u kojima se traži odgovarajuća naknada.

Dragičević je ujedno objasnio i što znači službeno donošenje naredbe o pokretanju istrage protiv osumnjičenog Neškovića

”To znači da je Okružno javno tužiteljstvo u Bijeljini prikupilo dovoljno dokaza da se provede postupak i vjerojatno će se podignuti optužnica ili ići s kaznenim nalogom u konkretnom slučaju”, objasnio je Dragičević.

Podsjetimo, u kolovozu prošle godine na Facebook stranici “Crna lista poslodavaca Republike Srpske” objavljen je video-snimka nadzorne kamere s Nešković crpke u Bijeljini na kojoj se vidio napad na radnika i ponižavajuće ponašanje. Kako je tada navedeno, napadač je bio vlasnik crpki Dragan Nešković, koji je nakon objavljivanja snimke negirao kako je on napao radnika.

Na snimci se jasno vidjelo i da muškarac istrčava za radnikom i gađa ga najvjerojatnije čašom, nakon čega ispred objekta tjera radnika da se skine gol do pasa, odnosno da skine radnu majicu. Nakon toga je nesretni radnik otjeran.

Snimku je objavio administrator Facebook stranice Dražan Pejaković, koji je medijima potvrdio identitet radnika, kao i to da je radnika napao vlasnik Nešković crpke, zbog čega je potražio i pravnu pomoć.

”Radnik inače radi u marketu koja je u sklopu benzinske crpke i ušao je tu u kafić, koji je isto u sklopu crpke, nešto da ostavi, a Dragan Nešković je rekao da mu se donese nešto od pića. Momak, budući da ne radi kao konobar i nije mu tu radno mjesto, krenuo je nazad u market. Vlasnik ustane, kao što se vidi, i gađa ga čašom. Na kraju kaže: “Skidaj majicu i kući”,, bilo je napisano na Facebook stranici Crna lista poslodavaca Republike Srpske.

Kasnije se i sam radnik javio administratoru stranice, te mu ispričao da je do problema došlo, između ostalog, nakon što je prišao Neškoviću da ga obavijesti kako ponovo ne radi pištolj za gorivo.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar