Oružane snage traže vojnike iz reda hrvatskog naroda

Oružane snage traže vojnike iz reda hrvatskog naroda

Ministarstvo odbrane BiH 16. kolovoza 2018. godine ponovno raspisuje Javni oglas za popunu upražnjenih formacijskih mjesta za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika Oružanih snaga BiH, kojim je predviđen prijem vojnika iz reda hrvatskog naroda na ukupno 261 upražnjeno formacijsko mjesto u Oružanim snagama BiH.

Radi se o formacijskim mjestima u Oružanim snagama BiH koja se popunjavaju kandidatima iz reda hrvatskog naroda, a koja nisu popunjena putem Javnog oglasa za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika, koji je objavljen krajem travnja ove godine.

Ponovni Javni oglas za popunu 261 upražnjenog formacijskog mjesta u Oružanim snagama BiH za kandidate iz reda hrvatskog naroda biće objavljen 16. kolovoza 2018. godine na web-stranici Ministarstva obrane BiH i traje petnaest (15) dana od dana objavljivanja.

Ministarstvo obrane BiH, na ovaj način pruža mogućnost i pogodnost mladim građanima i građankama BiH, koji ispunjavaju uslove i budu odabrani kroz objektivan i transparentan proces prijema, da imaju posao sa sigurnom plaćom i mogućnošću besplatnog obučavanja, profesionalnog razvoja, napredovanja i izgrađivanja karijere u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Na oglas se mogu prijaviti aktuelni maturanti srednjih škola, kao i već svršeni srednjoškolci, koji zadovoljavaju i druge uvjete definirane oglasom (fizička spremnost, godine starosti, itd).

Potrebne informacije i obrasce prijave kandidati će moći preuzeti na službenoj internet stranici Ministarstva obrane BiH (www.mod.gov.ba) ili dobiti od centara za regrutiranje i tranziciju osobno ili putem sljedećih telefona: a) Centar za regrutovanje i tranziciju Sarajevo, tel. 033/773-437; b) Centar za regrutovanje i tranziciju Banja Luka, tel. 051/335-886; c) Centar za regrutovanje i tranziciju Čapljina, tel. 036/811-084 i d) Centar za regrutovanje i tranziciju Tuzla, tel. 035/814-954.

Testiranja kandidata će se obaviti u centrima za regrutovanje u: Sarajevu – kasarna „Rajlovac“, Banjoj Luci – kasarna „Kozara”, Čapljini – kasarna „Božan Šimović” i Tuzli – vojna baza „Aerodrom Dubrave”. Nakon završenih testiranja, Komisija za izbor će obaviti intervju sa najuspješnijim kandidatim i nakon završenog intervjua izvršiti izbor i predložiti ministrici odbrane BiH kandidate za upućivanje na osnovnu vojničku obuku. Kandidati, koji uspješno završe osnovnu vojnu obuku, primaju se u vojnu službu u početnom činu vojnika na formacijska mjesta na koja budu izabrani u procesu prijema.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing