OŠ fra Jeronima Vladića Ripci: Objavljujemo najbolji pisani rad povodom Svjetskog dana knjige

OŠ fra Jeronima Vladića Ripci: Objavljujemo najbolji pisani rad povodom Svjetskog dana knjige

Knjiga je najbolji prijatelj. Knjiga je prijatelj na koji se uvijek možeš osloniti i nikad te neće iznevjeriti. Iz knjige naučimo mnogo toga dobrog što možemo koristiti u životu. Svatko se može pronaći u nekoj od knjiga kao glavni lik. Nikad joj nećeš dosaditi i ponavljat će ti svoju priču koliko god hoćeš puta,a pritom će to učiniti sa istim žarom kao i prvi put.

Neki događaji su nam tako bliski i izgleda da smo mnogo toga proživjeli kroz pročitanu knjigu. Svako pročitano djelo u sebi nosi pouku za život. Ona će te naučiti živjeti i kako se nositi sa svijetom te sa problemima svakodnevnice koji te sustižu. Najbolje je učiti na tuđim pogreškama. Isto kao prijateljstvo s ljudima,tako je i s knjigom,ako joj ne pridaješ dovoljno vremena i pažnje,to prijateljstvo propada.

Pravi prijatelj nas ne smije iznevjeriti,zato je knjiga prijatelj koji nas okuplja,savjetuje,uči i priprema za život i životne izazove. Neke knjige su kratkog a neke dužeg sadržaja. Svaka je na svoj način zanimljiva. Život je knjiga i trebamo nastojati da nam svaka stranica bude ispunjena.

Čitajmo knjige jer one su naši najbolji prijatelji koji nas neće iznevjeriti,one će nas naučiti raznim dobrim stvarima koje nam trebaju i koje će nas naučiti raznim dobrim stvarima koje nam trebaju i koje će nas pratiti kroz život.

A život kao život ne bi imao smisla bez dobrih ljudi kao prijatelja i dobre knjige kao najvjernijeg prijatelja.

OŠ fra Jeronima Vladića Ripci

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar