• OŠ Šćipe na pobjedničkom mjestu Kulturnog naslijeđa BiH
  • OŠ Šćipe na pobjedničkom mjestu Kulturnog naslijeđa BiH
  • OŠ Šćipe na pobjedničkom mjestu Kulturnog naslijeđa BiH

OŠ Šćipe na pobjedničkom mjestu Kulturnog naslijeđa BiH

U Zemaljskom muzeju BiH održana je dodjela nagrada učenicima koji su učestvovali na konkursu edukativnog projekta Moja Bosna i Hercegovina – moje naslijeđe 2017. Projekt je podržala Ambasada Sjedinjenih Američkih država u BiH, a pokrenut je inicijativom Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH.

U projektu i u trodnevnom kampu sudjelovale su osnovne škole iz Tuzle, Zenice, Rame i Drvara. Na predavanjima i kreativnim radionicama o kulturno-povjesnom naslijeđu sudjelovalo je  je oko tisuću osnovaca.

 

Na natječaj za isti projekat pristiglo 240 radova : likovnih radova, fotografija i videoradova o kulturnopovjesnom naslijeđu. Od pristiglih 240 radova, nagrađeno je jedanaest radova.

S ponosom naglašavamo kako je među nagrađenima, pobjedničko mjesto zauzela OŠ Šćipe iz Rame.

Učenici ove škole su 8., 9. i 10. svibnja boravili u kampu u Sarajevu zajedno s učenicima iz Tuzle, Zenice, Brčkog, Drvara i Prozora te su u okviru ovog projekta osvojili I (prvu) nagradu – projektor.

Svaka nagrada ima svoj značaj i svoju vrijednost, ali je ova posebna za nas i našu školu. Naši učenici i nastavnici su pokazali da rade na zaštiti kulturnog naslijeđa i da im je ono od posebnog značaja. Ova nagrada će zasigurno dobro doći našoj školi za poboljšanje nastavnog proces, te će poslužiti kao motivacija za dalji rad.”- kazao je, za prokrug.ba, direktor škole- Esad Bobar.

Osnovnu školu Alije Isakovića” Prozor predstavljalo je ukupno šest učenika.

Prvo mjesto za izradu makete Sahat kule  osvojila je učenica 8. razreda Amila Beganović, a treće mjesto za svoj likovni rad osvojio je učenik  Ilham Hasanagić.

U sklopu aktivnosti osnovci su u Sarajevu posjetili Zemaljski muzej BiH, Despića kuću, Staru pravoslavnu crkvu u Sarajevu, Begovu džamiju kao i zgradu Predsjedništva BiH.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar