Osuđuje agresiju Rusije, a gaji prijateljstva s Vučićem i Dodikom za kojega je Putin veliki državnik

Osuđuje agresiju Rusije, a gaji prijateljstva s Vučićem i Dodikom za kojega je Putin veliki državnik

Dragan Čović, priopćio je HDZ, opet je skoknuo u Zagreb do premijera Andreja Plenkovića. U zadnje vrijeme to prečesto radi, pa se šuška da Plenković sa suradnicima govorka “što ovaj više dolazi”. No, to je druga tema. 

“Premijer Andrej Plenković i predsjedatelj Doma naroda PS BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović razgovarali su u utorak u Zagrebu o ruskoj invaziji na Ukrajinu, kršenju međunarodnog prava, stabilnost i sigurnost na jugoistoku Europe te situaciju u BiH, s naglaskom na izmjene Izbornog zakona.
U razgovoru o stanju u Ukrajini, Čović je ponovio da je stav hrvatskih dužnosnika u BiH u potpunosti usuglašen sa stavovima Europske unije te da snažno osuđuje rusku agresiju i kršenje državnog suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti Ukrajine. Plenković je ponovo izrazio je podršku i solidarnost s ukrajinskim narodom i predstavio paket mjera vlade RH u vezi s pomoći Ukrajini, planom zbrinjavanja izbjeglica, provedbom restriktivnih mjera te daljnjom opskrbom energentima”, navelo se u priopćenju.

Dragan Čović bi, čini se, sada iskreno volio da je manji prijatelj sa Miloradom Dodikom i Aleksandrom Vučićem, jedinim osobama u modernom i normalnom svijetu koje nisu osudile zločinca i agresora Putina, pa je ovaj put skoknuo do Plenkovića da bi se malo umilio svijetu koji je protiv ratova.

Međutim, ugledni njemački mediji se već danima čude Plenkoviću jer podržava Čovića, koji je u savezu s Dodikom, a kojem je najveći zagovornik predsjednik Rusije. Ugledni njemački list Süddeutsche Zeitung u više navrata se pitao u svojim člancima zašto Hrvatima treba savezništvo sa radikalnim Dodikom.

Dok cijeli svijet osuđuje Putina, uvodi razne sankcije i sa sućuti prati stradanja nevinih Ukrajinaca, srpski politički predstavnici su uz Rusiju

“Znam Putina i on je veoma odgovoran i veliki državnik”, kazao je Dodik novinarima u Banjoj Luci komentirajući poruku koju je ranije tijekom dana vlastima u BiH uputio šef Delegacije EU Johann Sattler ističući kako BiH kao država koja želi postati članicom Unije ima obvezu slijediti njenu vanjsku politiku, pa tako i provoditi sankcije nametnute Rusiji.

“Mi ćemo ostati potpuno neutralni, nećemo se pridruživati sankcijama EU niti bilo koga”, kazao je Dodik tvrdeći kako zapravo nigdje ne piše da BiH mora do kraja pratiti politiku EU.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tek nakon trećeg zasjedanja Vijeća za nacionalnu sigurnost mlako je rekao da podržava teritorijalni integritet bilo koje zemlje, pa tako i Ukrajine, no nije za sankcije Rusiji, niti je spominjao ruski napad, invaziju, agresiju.

Hrvatska politika u BiH, odnosno njezin najlegitimniji predstavnik Dragan Čović jedan dan ode do Zagreba i osudi napad na Ukrajinu, a onda nastavi druženje s Dodikom, za kojeg je Putin veliki državnik. Ukratko, Čoviću su partner Putinovi partneri.

Izvor: Hercegovina.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar