Osveta zbog rezolucije UN-a: Kim je najavio nuklearni test

Osveta zbog rezolucije UN-a: Kim je najavio nuklearni test

Sjeverna Koreja je zaprijetila izvođenjem nuklearnog testa nakon što je UN usvojio rezoluciju o kršenju ljudskih prava u toj zemlji.

Kako prenosi BBC, sjevernokorejsko ministarstvo vanjskih poslova u četvrtak je za rezoluciju UN-ovog odbora za ljudska prava, kojom se Vijeće sigurnosti poziva da uputi Sjevernu Koreju Međunarodnom kaznenom sudu zbog navodnih zločina protiv čovječnosti, optužilo SAD. 

Iz Pyongyanga poručuju kako je rezolucija zasnovana na izmišljenim iskazima domaćih prebjega te tvrde da je riječ o kleveti. Usvajanje rezolucije nazvali su teškom političkom provokacijom SAD-a i agresijom zbog koje moraju izvesti nuklearni test.

Glasnogovornik američkog State Departmenta osudio je prijetnju takvom aktivnosti zbog, kako je rekao, legitimnog fokusiranja međunarodne zajednice na situaciju s ljudskim pravima u Sjevernoj Koreji.

Sjeverna Koreja već je izvela nuklearne testove 2006., 2009. i 2013. godine, a ova prijetnja dolazi nakon što je Američko-korejski institut objavio satelitske snimke koje navodno prikazuju nove aktivnosti u sjevernokorejskom nuklearnom postrojenju.
24sata.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar