Othranile su ih životinje – jeli su, glasali se i hodali kao one

Othranile su ih životinje – jeli su, glasali se i hodali kao one

Spasile su im živote kada su iz nekih razloga ostali sami, daleko od ljudi. Prigrlile su ih kao dio čopora i brinule o njima godinama. Živjeli su s vukovima, divljim psima, majmunima…

Radi se o slučajevima kada su vrlo mala djeca, iz raznih razloga, završila negdje u prirodi, daleko od ljudi. Život su im tad spasile upravo divlje životinje koje su ih prigrlile kao svoju mladunčad i brinule o njima godinama. Odgajali su ih vukovi, majmuni, psi, koze pa čak i ptice.

Odrasla je u čoporu pasa, bila je dio njih

Oxana Malaya živjela je među psima u Ukrajini, spavala je u psećoj kućici. Imala je osam godina kada su je 1991. pronašli. Roditelji alkoholičari toliko su je zapustili da je ostala živa zahvaljujući psima. Imala je tri godine kada je prepuštena sama sebi. Psi su je grijali, dijelili s njom hranu koju su pronalazili naokolo.

Kako nije imala kontakt s ljudima, nije znala govoriti već je lajala, pokazivala zube i hodala na sve četiri noge. Za pse je ona bila dio čopora i spasioci su imali problema kada su je željeli odvesti sa sedam i pol godina. Bile su potrebne godine i godine da djevojčica nauči govoriti i ponašati se kao čovjek. Od 2010. godine živi u domu za ljude s mentalnim problemima i na tamošnjoj farmi brine o životinjama.

Othranili su je majmuni

Marina Chapman je oteta 1954. godine. Imala je pet godina. Tada je živjela u Kolumbiji. Iz nekog razlog ljudi koji su je oteli ostavili su je u džungli da umre. Sama i prestrašena približila se grupi majmuna, kapucinera. Ovi maleni i vrlo inteligentni majmuni brinuli su o njoj narednih pet godina. Prihvatili su je kao jednu od njih, hranili i štitili od predatora.

Pogledajte što Marina kaže o svom iskustvu:

 

Pronašao ju je lovac. Ali, to nije bila njezina sreća jer ju je poslao u javnu kuću iz koje je pobjegla. Danas živi normalnim obiteljskim životom, udala se i ima dvoje djece. Napisala je knjigu o svemu što je proživjela.

Preživio je zahvaljujući divljim kozama

Ovog dječaka su pronašli 1990. godine u Peruu nakon što je osam godina živio s divljim kozama. Preživio je jer je pio njihovo mlijeko i jeo bobice te korijenje. Nije znao ljudski jezik, ali je odlično komunicirao s kozama. Hodao je četveronoške.

foto: screenshot/YouTube

Kako godinama nije uspravno hodao, njegove kosti su se razvijale abnormalno. Nitko nije znao tko je taj dječak pa su ga nazvali Daniel.

Vukovi su mu bili jedina obitelj

U središtu Rusije, u pokrajni Kaluga, 2007. godine pronađen je dječak star oko deset godina. Pronašli su ga seljani vani u snijegu, na vrlo niskim temperaturama. Bio je u jazbini prepunoj lišća i grančica. Nije govorio, bio je jako prestrašen i pokušao je ugristi policajca kada mu se približio. Odveli su ga u bolnicu gdje su ga nazvali Lyokha.

Ponašao se i kretao kao vuk. Nokti su mu izgledali kao kandže, a zubi su mu bili čvrsti i oštri. Zaključili su kako je živio je s vukovima i s njima zajedno tražio hranu. Bilo je više nego očito da mu je jako neugodno biti okružen ljudima. Pobjegao je u roku od 24 sata.

Odrasla je uz životinje u džungli

U siječnju 2007.godine pronašli su ženu posve golu, vrlo prljavu i užasno prestrašenu u provinciji Ratanakiri u Kambodži. Tamošnje stanovništvo vjeruje kako je ona kćer obitelji iz obližnjeg sela koja je nestala dvadeset godina ranije kada je imala osam godina. Njezino ime je Rochom Pn’Gieng. Pronašli su je seljani nakon što su uočili kako im hrana nestaje. Preživjela je zahvaljujući tome što se sprijateljila s divljim životinjama, posebno s majmunima. Čak je i hodala kao oni. Otac ju je odmah prepoznao po ožiljku koji je imala još kao dijete.

Međutim, ova žena se kasnije nikako nije mogla naviknuti na život među ljudima i jedva je govorila. Obitelj je morala jako paziti na nju jer je stalno bježala u džunglu i skidala je odjeću čim bi je stavili na nju. Roditelji su je nekoliko godina uspjeli držati kod kuće i dali su sve od sebe da se navikne na suživot s njima, ali 2010. je ponovno pobjegla u i više je nisu pronašli. Među ljudima nije bila sretna.

Ovo dijete odraslo je uz ptice i cvrkutalo

Vanya Yudin iz Rusije imao je sedam godina kada su ga 2008. godine socijalni radnici pronašli u malom apartmanu okruženog mnoštvom ptica u kavezima. Majka s njim nije komunicirala, a bio je i izoliran od drugih ljudi pa je dječak naučio cvrkutati i kreštati kao ptice. Oponašao ih je. Nije razumio ljudski govor.

foto: screenshot/YouTube

Cijeli život je živio okružen majčinim pticama. Bio je zapostavljen i više gladan nego sit. Socijalna služba ga je oduzela i smjestili su ga u centar za rehabilitaciju.

Pogledajte sve ove priče i njihove fotografije u videu:

24sata.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar