Otkrijte kad nam dolaze topliji i sunčani dani

Otkrijte kad nam dolaze topliji i sunčani dani

Iako već danima svi priželjkujemo dolazak toplijih i sunčanih dana, izgleda da ćemo duge šetnje i ispijanje kava vani morati odložiti do kraja travnja.
 

Po podacima iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas će u BiH preovladavati sunčano vrijeme. U večernjim satima u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne očekuju se porast naoblake, što će usloviti lokalne pljuskove. Očekuje se i slab vjetar, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini zapadni.

Dnevna temperatura od 18 do 24 °C, a u Sarajevu oko 20 °C. Sutra će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima očekuje se kiša ili lokalni pljuskovi u većem dijelu Bosne, a do podneva još ponegdje u istočnim područjima Bosne i na jugu Hercegovine.

Jutarnje temperature od 4 do 8, na jugu od 9 do 12, a dnevne od 12 do 15, a na jugu od 18 do 22 °C. U srijedu se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Jutarnje temperature od 1 do 6, na jugu od 5 do 10, a dnevne od 16 do 20, a na jugu od 18 do 22 °C.

U četvrtak će također biti pretežno sunčano. Jutarnje temperature od 4 do 9, na jugu od 8 do 13, a dnevne od 19 do 24 °C.
U petak pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje prema kraju dana i u večernjim satima. Jutarnje temperature od 6 do 10, na jugu od 9 do 14, a dnevne od 19 do 25 °C.
hercegovina.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar