Otvoren likovni natječaj „Ruke prijateljstva“ za mlade umjetnike i umjetnice u BiH

Otvoren likovni natječaj „Ruke prijateljstva“ za mlade umjetnike i umjetnice u BiH

Mladi umjetnici u BiH sada imaju odličnu priliku da pokažu svoj talent i sve ono što njihova mašta i vješte ruke stvaraju. Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) već godinama pomaže rad umjetnika i daje podršku bh. kulturi, a ovoga puta je otvorila veliki natječaj za likovne umjetnike i umjetnice iz BiH.

Likovni natječaj naziva „Ruke prijateljstva“ poziva sve mlade umjetnike i umjetnice, te studente i studentice likovnih akademija u BiH da iskažu svoju kreativnost na temu prijateljstva. Ako i vi imate od 18 do 36 godina, živite u BiH i studirate na nekoj od likovnih akademija u BiH ili ste likovni umjetnik ili umjetnica, iskoristite priliku da se prijavite i osvojite vrijedne nagrade.

Prijave su otvorene 07.06, a prijaviti se možete sve do 14.08.2021

Podijelite vašu vlastitu likovnu interpretaciju koncepta prijateljstva, partnerstva i podrške između SAD i BiH kroz rad koji dosad niste objavili i osvojite jednu od vrijednih nagrada:

Najoriginalniji rad, koji osvoji najveći broj glasova žirija, na osnovu kriterija originalnosti, relevantnosti i kvalitete izvedbe, osvaja mobilni telefon iPhone 12

Drugoplasirani rad će biti nagrađen telefonom Samsung S20

Treći Samsung tabletom.

Dobitnici od 4. do 15. mjesta osvojit će poklon vaučere za kupovinu slikarskih materijala i pribora.

BiH i Sjedinjene Američke Države njeguju međusobnu podršku i partnerstvo već duže od dvije decenije

Sada je prilika da i vi, kao mladi ljudi u BiH, na originalan i kreativan način pokažete kako vi gradite mostove prijateljstva između ove dvije države, kroz likovni izričaj. Svojim djelima pošaljite poruku koju će vidjeti i drugi mladi umjetnici u BiH i motivirajte ih da se i oni prijave na buduće slične konkurse/natječaje. Radove u formatu slike, crteža, grafike, postera ili kolaža možete poslati najkasnije do 14.08.2021. putem e-maila: [email protected]. Pobjednici će biti proglašeni 23.08.2021. godine, a bit će objavljeni na Facebook stranici USAID BiH. Više informacija pronađite na linku, a prijavni obrazac preuzmite ovdje. Za sva dodatna pitanja možete pisati na mail za prijave. Natječaj “RUKE PRIJATELJSTVA ” organizira i provodi Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u BiH, u okviru kampanje „25 godina partnerstva u BiH“.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar