Otvoren Tropletov natječaj za najbolji neobjavljeni literarni rad učenika osnovnih i srednjih škola

Otvoren Tropletov natječaj za najbolji neobjavljeni literarni rad učenika osnovnih i srednjih škola

Upravni odbor Hrvatske kulturne zajednice Troplet, u povodu svetkovine sv. Josipa, zaštitnika hrvatskoga naroda, očeva i naše Zajednice, objavljuje natječaj za najbolji neobjavljeni literarni rad učenika osnovnih i srednjih škola.

Tema natječaja za osnovne škole je „Vještine usvajam i svijet osvajam“, dok je tema za srednje škole „Vještina je moja vrlina“

„Europska komisija je, uzevši u obzir stalnu potrebu za učenjem i razvojem vještina, 2023. godinu proglasila Europskom godinom vještina. Izabranim temama i mi želimo potaknuti djecu i mlade na razmišljanje i djelovanje u smjeru razvijanja vještina koje su nužno potrebne za cjelovit razvoj i integraciju, doprinos društvenoj zajednici i prilagodbu brzim društvenim promjenama. U tom smislu ćemo nastojati prepoznati vještine kao kvalitete koje se ističu kao oporba lijenosti i pasivnosti, izbjegavanju odgovornosti i općem društvenom beznađu“, naglasili su iz Tropleta.

Pravo sudjelovanja imaju učenice i učenici svih osnovnih i srednjih škola

Radovi, prozni ili poetski, moraju biti napisani na hrvatskome jeziku, sadržajno odgovarati temi natječaja i biti nadahnuti kršćanskim vrednotama

Tekstovi radova trebaju biti napisani na računalu, u Word dokumentu, font Times New Roman, veličina 12,  na najviše tri stranice teksta. Učenici se na natječaj mogu prijaviti preko svojih škola ili samostalno. Pristigle radove će ocijeniti prosudbeno povjerenstvo priznatih stručnjaka za hrvatski jezik i književnost.

Po pet najboljih radova u obje kategorije dobit će pohvalnice, a  po tri najbolja rada i novčane nagrade. Za prvo mjesto osigurano je 200 maraka, za drugo 100, dok nagrada za treće mjesto iznosi 50 maraka.

Natječaj je otvoren od 19. ožujka 1. svibnja 2023. godine

Radove s obveznim osobnim podatcima (ime i prezime, adresa, telefon, mjesto, škola i razred) potrebno je poslati do 1. svibnja 2023. godine elektroničkom poštom na adresu [email protected]

Imena najuspjelijih autora bit će objavljena do 12. lipnja 2023. u tiskovnim i elektroničkim medijima te na FB profilu i internetskoj stranici HKZ Troplet.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar