Ova je žena preko noći postala pravi hit NBA lige

Ova je žena preko noći postala pravi hit NBA lige

Američka košarkašica Becky Hammon (37) imenovana je za pomoćnicu trenera u NBA prvacima San Antonio Spursima, i tako je postala tek druga žena koja će sjediti na trenerskoj klupi u NBA ligi, nakon Lise Boyer koja je u sezoni 2001/2002. surađivala s Cleveland Cavaliersima.

"Došla sam u odličnu ekipu i zbog toga sam jako ponosna. Ovo je velika prilika, ali i velika odgovornost", izjavila je Becky Hammon

Ona je igrala za San Antonio Starse, koje se natječu u WNBA ligi. U 16 sezona u WNBA ligi imala je prosjek od 12 koševa i 4 asistencije po utakmici. 

Godine 2013. je ozlijedila koljeno, pa je čitavu prošlu sezonu trenirala s ekipom Spursa koju predvodi legendarni Gregg Popovich.

Osim što je sudjelovala na treninzima Spursa, trener Popovich ju je pozvao da sudjeluje i na sastancima stručnog stožera te na utakmicama, i rado se koristio njenim savjetima. 

"Gledajući je kako prošle sezone radila s nama sretan sam što će se pridružiti našem stručnom stožeru. Njezine sposobnosti kad su u pitanju međuljudski odnosi, košarkaška inteligencija i radna etika bit će od velike koristi Spursima", izjavio je trener Popovich. 

sportski.net.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar