Ovaj vikend Likovna kolonija Davor Sesar u Bijelom Polju

Ovaj vikend Likovna kolonija Davor Sesar u Bijelom Polju

Likovna kolonija Davor Sesar održat će se od 22. do 24. kolovoza u Bijelom Polju sjeverno od Mostara. Ova umjetnička kolonija organizira se već drugi put u spomen na tragično preminulog Davora, studenta 3. godine ALU Široki Brijeg, u klasi prof. Stjepana Skoke.

Prošle godine održana je I. kolonija, simbolično na 10. godišnjicu Davorove smrti. Na njoj se predstavilo 20 umjetnika iz BiH i Hrvatske. Radni lokaliteti bili su u Bijelom Polju uz obalu Neretve, tu su umjetnici uz druženje i rad stvorili preko 25 umjetničkih radova.

Za vrijeme kolonije održane su i dvije izložbe, na prvoj su bili izloženi Davorovi crteži i skulpture, a zadnji dan kolonije umjetnici su predstavili svoje radove na skupnoj izložbi.

– Prošlogodišnja je kolonija bila uspješna. Svojim umjetničkim programom unijela je živost na kulturnu scenu male sredine kao što je Bijelo Polje i grada Mostara. Radovi nastali na koloniji prezentirat će se u sklopu izložbi u muzejim i galerijama, a prodavat će se ili donirati isključivo u dobrotvorne svrhe. Tako potvrđujemo istinu da je umjetnost velika onoliko s koliko se ljubavi daje. Želja nam je da Likovna kolonija Davor Sesar zaživi i postane svojevrsna konstanta kulturnih događanja bjelopoljskog kraja. S godinama kanimo proširivati umjetničke sadržaje te pozivati pjesnike, pisce, glazbene, kazališne i srodne umjetnike da nam se pridruže te oplemene koloniju svojim umjetničkim izričajima, rekao nam je Damir Sesar, Davorov brat.

Ističe kako je namjera, njemu i prijateljima koji sudjeluju u organizaciji kolonije, očuvati uspomenu na mladog umjetnika Davora Sesara, koji je iskazujući svojim djelima neraskidivu povezanost s prirodom i svojim rodnim krajem inspiracija i motivacija mladim umjetnicima, kao i svima onima koji su ga poznavali ili će ga kroz aktivnosti i plodove rada ove kolonije tek upoznati.

http://bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar