Ovo je novi dres hrvatske reprezentacije, Modrić i Kovačić oduševljeni

Ovo je novi dres hrvatske reprezentacije, Modrić i Kovačić oduševljeni

HRVATSKI nogometni savez i Nike predstavili su novi dres hrvatske reprezentacije za Europsko prvenstvo u Francuskoj.

Za razliku od starog, kvadratići su izmijenjeni, blago valoviti, a proizvođač se pobrinuo i za tehnološke inovacije koje pružaju igračima najbolje performanse, prozračnost, a koriste i ekološki održive materijale.
Modrić i Kovačić oduševljeni

“Mi smo zemlja koja nogomet doživljava iznimno strastveno, a šahovnica na našim dresovima govori toliko puno priča o našoj zemlji i o našoj reprezentaciji”, rekao je Luka Modrić te dodao: “Sviđa mi se novi dres jer kombinira tradicionalne elemente s modernim detaljima”.

Hrvatska će u novom dresu debitirati već sljedećeg tjedna u prijateljskom susretu s Izraelom.

“Jedva čekam odigrati utakmicu u novom dresu”, rekao je drugi HNS-ov maneken Mateo Kovačić: “Nevjerojatan je osjećaj predstavljati zemlju na velikom natjecanju, stoga ćemo dati sve od sebe da igramo najbolje što možemo u novim dresovima.”

Novi domaći dres ima V izrez oko vrata s crvenim i plavim obrubom. Plava pruga na bočnim stranama kreće od pazuha i proteže se do ruba novog dresa te se širi kada je igrač u pokretu, osiguravajući još bolju ventilaciju i prozračnost. Na leđima ima piše “Hrvatska”. Hlačice uz domaći dres su bijele s plavom prugom sa strane koja se povezuju s prugama na majici.

Novi gostujući dres krase svijetlo plave i tamno plave kockice. Na obje strane majice nalazi se tamno plava pruga koja se proteže od pazuha i do ruba novog dresa. Hlačice su svijetlo plave s tamno plavim prugama koje povezuju hlačice s majicom. Štucne su plave s crvenom linearnom grafikom na pozadini lista.

Znoj brže isparava, cijeli je dres od plastičnih boca

U obje varijante Nike Dri-FIT tehnologija omogućuje da se znoj s kože prenese na vanjski dio dresa gdje brže isparava. Laserski rezane rupe i mrežica osiguravaju prozračnost na dijelovima tijela na kojima se stvara najviše topline.

Svi dijelovi dresa koriste reciklirani poliester koji je napravljen od recikliranih plastičnih boca. Za svaki dres korišteno je 18 recikliranih plastičnih boca. Koristeći reciklirani poliester, također se smanjuje potrošnja energije u proizvodnom procesu, i to čak za 30% u usporedbi s korištenjem običnog poliestera.

“Nike je ponosan na dugogodišnju i uspješnu suradnju s HNS-om koja traje već petnaest godina. Poveznica s uspješnom reprezentacijom, koja igra s toliko strasti i nadmoći na svim velikim nogometnim natjecanjima, jest zajednička strast prema nogometu”, izjavio je Scott Munson, dopredsjednik odjela Nike Football Apparel, prenosi HNS na službenoj stranici.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar