• Panika u Mostaru
  • Panika u Mostaru
  • Panika u Mostaru

Panika u Mostaru

Hrvatsko zajedništvo: PANIKA U MOSTARU: POTREBNO JOŠ POTPORNJA ZA STOŽINU I STOŽERNIKA

Pojam stožina svima vam je poznat, barem starijima, a mladi, ako ih zanima, to će proguglati. O stožerniku ne treba ništa objašnjavati, ali o potpornjima ipak treba progovoriti koju riječ iz razloga što su u posljednje vrijeme vrlo tražena roba ne samo u Bosni i Hercegovini nego i izvan njezinih granica. Carina se za njih ne naplaćuje jer vladajući i za to imaju rješenje.

Koalicija Hrvatsko zajedništvo i na ovaj način želi upoznati javnost sa svim nedemokratskim, nemoralnim činovima kojima pribjegava vladajuća stranka u Hrvata, a sve sa svrhom održavanja na vlasti i još četiri godine zagročavajući život ljudima u BiH. U pridobivanje birača za sebe ne biraju se sredstva pa se javno na službenoj stranici stožerne stranke u Hrvata, njihovoj stranici na facebooku, a poglavito u njihovu biltenu koji se tiska u oko pet tisuća primjeraka, a uređuje ga „novinarski mogul“, kolumnist svjetskog glasa, iz Širokoga Brijega, desna stožernikova ruka, mogu pročitati tekstovi o potporama koje Stožerniku i stožini stižu sa svih strana. Uz to se objavljuju javne slike tih „potpornja“ koji se ne srame toga što su nositelji javnih funkcija koje bi trebale biti barem nepristrane, ako ne apolitične kada su u pitanju izbori u BiH. Ali, šefu treba vratiti dug za postavljanje na određene pozicije pa je to jedan od načina zahvale za uhljebljenja na istaknutim funkcijama.

Vratimo se mi potpornjima općenito i razjasnimo zašto služe. Na selu služe da se stožina (nosivi stup) koju je nagrizla crvotočina, podupre kako bi izdržala barem još izvjesno vrijeme, dok se u građevini postavljaju ispod nečega što nosi veliki teret kako se to ne bi urušilo. E, sada, u koju svrhu i zašto služi vladajućima, zaključite sami, ali mi vjerujemo kako je u pitanju ovo prvo. Da vam ne ostanemo dužni, pokušat ćemo vam nabrojati neke od vrlo važnih potpornja kojom se ovih dana podupire i stožernik i stožina. Imena, kao i do sada, navoditi nećemo.

Prvi u red stadoše glumci i pjevači, o čemu smo već pisali, pridružiše im se„matičnjaci“, onda zaredaše: jedan župan iz susjedne nam zemlje, gradonačelnik jednoga časnoga grada (što mu je ovo trebalo da se ovako blamira?), potpredsjednik Sabora RH, jedan od ministara u Vladi te zemlje (koji je u svome radnom mjestu javno pozvao na potporu Stožerniku i njegovoj stranci) i na koncu cijenjeni rektor Sveučilišta u Mostaru, kao i neki od dekana. Neka oprosti netko ako smo ga zaboravili.

Kao zaključak ovome iz Koalicije Hrvatsko zajedništvo poručuju kako su stožini nagriženom crvotočinom badava i novi potpornji (za kojima još intenzivno traga) jer je njezin pad neminovan, a s njezinim padom, popadat će i svi potpornji. Koaliciji HZ nisu potrebni nikakvi pojedinačni potpornji. Ona se čvrsto oslanja na zid koji ne mogu srušiti nikakve bure i oluje, a to su izvarani i opljačkani narodi i građani u BiH.

Hrvatsko zajedništvo

Informativno-promidžbeni ured

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar